Народжена Незалежністю

,

09057Наталія Осадча народилася 24 серпня 1991 року у Володимирівці Кропивницького району. Вона – єдина ровесниця незалежності України у своєму районі, а в області свій день народження разом із державою відзначають 46 молодих людей. Про особливий день народження та мрії про подарунок для себе і для України Наталія розповіла «КП».

– У дитинстві не дуже розуміла, у який день народилася. Для мене це було звичайне особисте свято і вітання від батьків і друзів. Мама звісно розповідала, що я народилася в один день із незалежністю нашої держави, але для неї цей день важливий, бо вона стала мамою. Вона ж не планувала народити саме 24 серпня, але так сталося, що для нас обох цей день став особливим, – розповідає Наталія Осадча.

Дівчина каже, подорослішавши, завжди відчувала особливу гордість від того, що є ровесницею незалежності України. Та й важливі події, які ставалися у її житті, дивним чином також співпадали з Днем Незалежності, або відбувалися напередодні свята.

– Пригадую, як на 10-річчя Незалежності України нас, ще підлітків, збирали в обласному центрі на центральній площі для привітання. А на 15-ту річницю нам урочисто вручали паспорти в райдержадміністрації. Зі своїм цивільним чоловіком також познайомилася напередодні
24 серпня. Друзі мені з доброю заздрістю кажуть: у такий важливий день народилася. А я пишаюся, бо для мене цей день став особливим, наче подвійним святом, – каже співрозмовниця «КП» і додає, можливо, у майбутньому можна було б до списку цих життєвих подій додати і весілля у День Незалежності.

Нині порівняти, як жилося до незалежності і після, дівчина не може. Каже, просто відчувала себе українкою і думала про майбутнє. Тому й професію обрала таку, щоб точно згодилася і давала заробіток.

– Вивчилася на кухаря-кондитера. П’ять років працювала у своїй сільській школі, а два роки тому приїхала у Кропивницький і влаш­­тувалася швачкою на фабрику «Зорянка». Шити мене навчила ще бабуся. Зразу строчила наволочки, простирадла. Але так сталося, що в житті і ця професія мені згоди­­лася, – каже Наталя і додає, особ­­ливу любов до голки і нитки має з дитинства – любить вишивати.

– Вишивати почала ще в школі. Зараз можу зробити вишивку будь-якої складності і техніки, вишиваю бісером. Вдома у батьків усі подушки повишивала, багато рушників, серветок, картин, – хвалиться дівчина і додає, їй приємно дарувати свої роботи, а інколи і просто показувати, яку вміє робити красу. Каже, її рушники є і в рідній школі, у подруг... Нині вишиває дві ікони, а наступну роботу вже запланувала – вишити дитячі малюнки. Єдине, на що нарікає, досі не має власної вишиванки.

– Якось не вдалося вишити собі сорочку, але про неї мрію. Сподіваюся, вже наступний день народження відзначу у вишиванці, – додає Наталя.

Своїм захопленням Наталка вважає і вміння готувати. Каже, більше любить варити борщі, супи, страви з м’яса, аніж торти і тістечка. Найкращим домашнім інтер’єром вважає, коли вдома смачно пахне.

На день народження дівчина мріє отримати швейну машинку. Але зрадіє будь-якій увазі, якщо це від щирого серця.

– Я давно збираю гроші на хорошу швейну машину. Оце напевно поки моя мрія. Але навіть якщо б мені подарували букет простих польових квітів, я щиро раділа б, якщо це від душі, – ділиться іменинниця і додає, має побажання іншій іменинниці – Україні. – Хочу побажати державі у день її народження порядку й економічної стабільності, щоб усі люди відчули, що жити стало краще. Але насамперед у свій день народження бажаю миру Україні.

 

фото: Ігор Філіпенко

e-max.it: your social media marketing partner