Зелена і смердюча: у Бобринці з крана тече технічна вода

,

09192У Бобринці загострилася проб­­лема з централізованим водопостачанням. У період цвітіння Сугоклеї, звідки йде водозабір, із кранів у людей тече зелена рідина з неприємним запахом. У водоканалі визнають – вода технічна. Але, обіцяють, скоро ситуація кардинально зміниться.

Житель Бобринця Віталій Линець уже кілька років не користується водою з-під крана. Каже – нею навіть помитися бридко. Вимушений запасатися дощовою.

– Збираю воду з даху, до 20 тонн виходить за літо. Ми нею поливаємо городи, – ділиться секретами виживання чоловік. – Думав, може, бочку вкопати… П’ємо воду тільки привозну.

У бобринецькому водоканалі кажуть, вода в кранах технічна. Очисні споруди знаходяться в аварійній будівлі, технології та обладнання дуже застарілі. Фільтри не справляються з навантаженням і забиваються водоростями й мулом, навіть якщо їх чистять удвічі частіше. До того ж якість самої води у Сугоклеї погіршується з кожним роком.

На замовлення міськради для реконструкції очисних споруд і встановлення нових фільтрів виготовили проектно-кошторисну документацію. Левову частку коштів виділила міжнародна програма DOBRE, більше двох мільйонів гривень профінансували з місцевого та державного бюджетів.

За рік у Бобринці обіцяють побудувати нові очисні споруди. Проектанти запевняють – після цього воду з-під крана можна буде навіть пити.

 

текст: Алла Зейферт

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner