Винахідник з Олександрівського району створив близько півсотні веломобілів

,

09627Близько півсотні веломобілів створив винахідник із Китайгорода Олександрівського району Олексій Ганшин. На моделі «Пілігрим» винахідник встановив свій особистий рекорд, подолавши 400 кілометрів за неповних 28 годин. Як виникло захоплення і який веломобіль мріє створити, розповів «КП».

Велодрімер, як сам себе називає Ганшин, проектує різні за призначенням моделі. Поки на винаходах не заробляє, а лише вкладає те, що має. Чоловік мріє, що велотранспорт стане в Україні таким популярним, як і в Європі.

За освітою Олексій Ганшин – технік зв’язку. Створенням комфортного велотранспорту займається 13 років. Нині їздить на власноруч створеній моделі «Пілігрим». У ній для руху потрібно лише крутити педалі. Потужності сонячної батареї вистачає для фар і зарядки гаджетів.

– Це вже мій стиль життя, я себе не уявляю без цих веломобілів, без випробовувань, без конструювання. Це була моя давня мрія – мати такий транспорт, абсолютно незалежний ні від кого і ні від чого, тільки від своїх власних сил. І ще тому, що це екологічно чистий транспорт, – каже винахідник і додає, перший веломобіль мав назву «Мастодонт». Його конструкція була дуже складна. Чоловікові знадобився лише день, щоб на основі цього веломобіля створити новий.

– Я його порізав вночі, коли зрозумів, що він нормально не їде, і зробив із тих деталей наступний свій апарат, – розповідає Олексій.

Винахідник переїхав у Кіровоградську область з Донеччини. У господі – кілька майстерень. Для комфортної роботи Олексію Ганшину бракує приміщення. Каже, треба близько ста квадратних метрів.

– Одна з причин, чому ми обрали цей будинок і це подвір’я – тут було багато підсобних приміщень. Але насправді їх уже не вистачає, – коментує Олексій.

Працювати над веломобілями винахіднику допомагають рідні.

– Спочатку думав, що це все іграшки, а брат займається цим, не розгинаючись, не відхиляючись, тримаючись курсу. У результаті я подивився на це все і вирішив, що треба допомогти, – каже брат винахідника Євген.

– Те, що це буде серйозно, я, в принципі, не думав. Але те, що хлопці чимось займаються, це звичайна справа. Неправильно, коли люди просто байдики б’ють, сидять у телевізорі десь там, в барі чи ще десь, – додає батько Олександр.

Більшість людей не знають про перспективи розвитку галузі, каже велодрімер. Побачивши веломобіль – дивуються. Водії автівок з учасником руху поводяться коректно.

– В містах мене пропускали там, де я мав пропускати. Вони навпаки хочуть, щоб я попереду них проїхав, аби це зафільмувати, – ді­­литься винахідник.

У майбутньому велодрімер планує запустити виробництво веломобілів, які коштуватимуть менше, ніж аналоги в Європі.

 

текст: Лілія Кочерга

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner