Олександрійські діти наповнили іграшками скриньку хоробрості для онкохворих пацієнтів обласної лікарні

,

09630Вихованці олександрійського танцювального колективу «Каприз» долучилися до благодійної акції «Скринька хоробрості» – зібрали розмальовки, олівці та іграшки пацієнтам гематологічного відділення обласної дитячої лікарні. Там лікуються діти з онкологічними захворюваннями. Що поклали у скриньку і яку підтримку отримають хворі дітки, дізнавалася «КП».

Дівчатка навперебій розповідають, що поклали у скриньку хоробрості.

– Я принесла пазли маленькі, а ще – маленькі іграшки. А я поклала пазли більші, там дівчинка з ведмедем. Я поділилася олівцями, щоб дітки могли малювати, тому що я сама люблю малювати, – одна з поперед одної перераховують свої подарунки вихованки танцювального колективу.

Акцію шість років тому ініціювали волонтери Міжнародного благодійного фонду «Янгол життя» у Кропивницькому. Пояснюють, скринька з іграшками морально підтримує важкохворих дітей після виснажливих процедур. Це невеличка нагорода за витримку і хоробрість.

– Ця скарбничка постійно знаходиться в маніпуляційному кабінеті гематологічного відділення обласної дитячої лікарні Кропивницького. Саме в маніпуляцій – ній дітям встановлюють катетери, беруть аналізи, роблять всілякі болючі процедури і, як винагороду за свою мужність, за свою хоробрість після цих процедур, діт­­ки можуть взяти щось собі з цієї скарбнички, – пояснює директор із розвитку благодійного фонду «Янгол життя» Ольга Присяжнюк.

Скриньку хоробрості вихованці «Капризу» наповнювали впродовж тижня. До акції долучили і батьків. Керівниця танцювального колективу дітьми пишається. Каже, допомагати іншим – справа звична.

– У нас у колективі протягом 15 років проходить безстрокова благодійна акція «Добро почина­­ється з тебе». Потроху ми намагаємося в рамках великої акції робити маленькі такі вчинки, показуючи маленьке добро іншим людям, – каже керівниця колективу сучасного танцю «Каприз» Наталія Труш.

Волонтери підтримці вдячні. Зібране вже передали до гематологічного відділення. Водночас закликають інших долучатися до наповнення скриньки хоробрості. Як передати подарунки онкохворим дітям – можна дізнатися за телефоном: (099) 038-17-50.

 

текст: Ірина Гайдук

фото: CBN

e-max.it: your social media marketing partner