У Кропивницькому школярі виготовляють еко-ручки і рятують тварин-безхатьків

, КП

09900У Кропивницькому учні 6-В класу гімназії імені Шевченка взялися виготовляти ручки з макулатури. Таким чином вирішили рятувати екологію і допомагати безпритульним тваринам. Як виникла ідея виготовляти необхідне канцелярське приладдя і скільки вже заробили на цьому, дізналася «КП».

Ідея у школярів виникла під час осінніх канікул. Техніку підгледіли в інтернеті. Виготовлені власноруч еко-ручки продають, а кошти збирають на потреби підопічних зоозахисної організації «Бім».

– Папір у природі переробляється швидко, а пластмаса дуже довго. Тому ми вирішили робити еко-ручки, аби зберегти довкілля, – розповідає учениця 6-В класу Діана Плохотнюк.

Для еко-ручок школярі беруть використані роздруківки, залишки кольорового паперу та стержні. Роблять на виховних годинах або під час великих перерв.

– Паперу у нас у процесі навчання переробляється багато. І кольорового, і білого. Вирішили взяти свої роздруківки, те, що вже відпрацювали, тести якісь здали. І робимо фактично з макулатури ці ручки, які потім чудово компостуються, – пояснює класний керівник 6-В класу, вчитель гімназії імені Шевченка Ольга Івашура.

На виготовлення однієї ручки діти витрачають 10-15 хвилин. Якщо є еко-матеріали, то ще й прикрашають.

Підтримала ініціативу учнів і популяризує її в соц­­мережі класний керівник 6-В Ольга Івашура. Виготовлені ручки продають. Виручені кошти передадуть для безпритульних тварин із реабілітаційного центру «Бім».

– Ми їх будемо підтримувати. Плануємо провести майстер-клас, щоб дітки показали іншим дітям та дорослим, як робити такі ручки, – каже координаторка «KropHub» Катерина Колтунова.

Усього за кілька тижнів охочі придбали з півсотні еко-ручок. Коли паста закінчиться, людей просять еко-ручки не викидати, а принести до школи. Діти замінять стержні, або віддадуть ручку на переробку.

Придбати еко-ручки можна, звернувшись до Ольги Івашури, або у громадському просторі «KropHub». Ціна неоздоб­­леної ручки – 7 гривень.
З прикрасою – 10.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner