У Кропивницькому демобілізований боєць годує безплатними обідами безхатченків

,

10159Щосуботи демобілізований боєць Сергій Шиляєв годує безплатними обідами безхатченків у Кропивницькому. Частування на залізничному вокзалі чоловік влаштовує власним коштом. Інколи допомагають небайдужі містяни. Що підштовхнуло колишнього військового до доброчинності та як навертає до гідного життя безпритульних, він розповів «КП».

Сергій Шиляєв – військовий капелан. Нині працює водієм. Вирішив влаштовувати благодійні обіди, бо й сам 20 років тому жив на вокзалі у столиці. Чоловік став жертвою шахраїв. Сергія обманули з житлом та грошима. Повертатися у Кропивницький до батьків – означало визнати свою поразку. Тож близько двох місяців без копійки він поневірявся разом із безхатченками, поки не налагодив власне життя.

– Колись я потрапив в складні обставини… Це був досвід, через який я пройшов. І це також було якимось поштовхом для того, щоб я почав займатися благодійністю, – розповідає Сергій Шиляєв.

Гарячі обіди чоловік роздає біля залізничного вокзалу. Тут завжди розгортає український стяг із підписами бійців і волонтерів. Прапор – це символ того, що збираються не просто так, а задля спасіння нації, коментує кропивничанин.

– Ми наслідуємо приклад Ісуса Христа – він годував спочатку духовною їжею, а потім давав їжу для тіла. Так само робимо і ми – спочатку молимося, я кажу слово Боже, щоб воно торкнулося їхніх сердець. Бо наша мета не просто годувати людей і щоб вони просто далі собі жили, і щоб у їхньому житті не було змін. А для того, щоб вони змінювалися внутрішньо, – пояснює благодійник.

10160Помити руки і послухати Біблію – єдина вимога для нужденних, які приходять до ятки пообідати, – розповідає Сергій. Перед прийомом їжі чоловік читає безхатченкам Біблію і пояснює кожен рядок на конкретних прикладах. Нужденні терпляче слухають і чекають на свою тарілку супу «як удома».

– Це потрібно для людей, для таких, як ми – незаможних. Ми ж не просто прийшли поїсти, а й послухати Боже слово і воно до душі торкається. Воно, буває, пробуджує те, чого у чоловіка в душі й не було, – каже безхатченко Олександр.

Скільки витрачає грошей на благодійність Сергій Шиляєв не рахує. Хвалиться: трьох безпритульних із вокзалу таки вда­­лося відправити на реабілітацію від алкогольної залежності. Планує і надалі допомагати людям подолати скруту.

текст і фото: Ірина Павленко
e-max.it: your social media marketing partner