Трагедія на залізниці: у Знам'янці вагон наїхав на десятирічного хлопчика

,

10468Залізничний вагон наїхав на дитину на території депо у Знам’янці надвечір 24 червня. У результаті десятирічному хлопчику відтяло обидві ноги. За словами місцевих жителів, трагедія сталася, коли школяр із велосипедом переходив колії по службовому переходу. На місце викликали «швидку», поліцію та залізничників. Дитину негайно доставили до реанімації дитячої лікарні в Кропивницькому. Який стан потерпілого та хто понесе відповідальність за трагедію, дізнавалася «КП».

І вдень, і вночі біля реанімаційного відділення чатує Оксана – мама постраждалого Іванка. У момент, коли сталася трагедія, жінка була на роботі. Вона сама працює у лікарні. Із журналістами спілкуватися відмовляється. Каже лише, звички ходити на залізницю син не мав.

Стан хлопчика коментує завідувач відділення анестезіології дитячої обласної лікарні Андрій Гуторєв. Каже, дитина втратила багато крові.

– Проводилася допоміжна штучна вентиляція легень. Кінцівки довелося ампутувати, але не повністю. Ампутували ділянки нижньої треті гомілки однієї ноги і на рівні стегна іншої. Доставили дитину у важкому стані, – коментує Андрій Гуторєв.

За версією пoліції, того дня троє дітей переходили колії службовим переходом. Під час розпуску вагонів один покотився
з гори та наїхав на хлопчика. Друзі відразу ж повтікали.

– По цьому переходу взагалі люди ходять. Проте, є ще безпечний перехід, яким можна було пройти і не наражати себе на небезпеку, – говорить начальник відділу розслідувань злочинів у сфері транспорту поліції Кіровоградщини Костянтин Тарасенко.

Нині поліцейські відкрили провадження за фактом порушення правил експлуатації залізничного транспорту.

– Допитаємо свідків, вилучимо певні розпорядчі документи, якими регламентується діяльність «Укрзалізниці» на даній ділянці. Після цього проведемо низку експертиз і дамо принципову оцінку щодо дій або бездіяльності певних осіб або батьків, – додає Костянтин Тарасенко.

У пресслужбі Одеської залізниці зазначають, що трагедія сталася близько 18:00. «Не переконавшись у відсутності рухомого складу, при справно діючій сигналізації, хлопчик розпочав рух через колії, тримаючи в руках велосипед. Внаслідок наїзду – ампутовано обидві ноги. Попередньо відомо, що разом із ним перебувало ще двоє друзів. Всі вони вирішили скоротити шлях, скориставшись службовим переходом, а не піти пішохідним мостом, розташованим неподалік. Приятелі, що були разом із хлопчиком, встигли відбігти на безпечну відстань», – зазначили в пресслужбі та закликали неухильно дотримуватися правил безпечної поведінки на залізниці.

Прогнозів щодо одужання Іванка лікарі поки не роблять. Зараз хлопчик прийшов до тями, стан його стабілізувався, з ним працюватиме психолог.

Нині родина школяра потребує допомоги небайдужих на лікування хлопчика, а також донорів з 4(+) групою крові. Здати кров можна, звернувшись в обласну станцію переливання крові. При цьому вказати, що кров здають для Івана Алейника.

Охочі допомогти фінансово можуть переказати кошти батькові Миколі Алейнику на картку «Ощадбанку»: 5167 4900 2506 1061

текст: Лілія Кочерга

фото: пресслужба Одеської залізниці
e-max.it: your social media marketing partner