У Долинському районі юнак пірнув у воду і зламав хребет. Потрібна фінансова допомога

,

10483На Кіровоградщині 17-річний юнак пірнув у воду і зламав шийні хребці. Хлопця уже прооперували і нині стан його важкий. Лікарі стримані у прогнозах на одужання, кажуть, для цього треба час. Лікування і реабілітація потребують коштів. Станіслав Савченко із багатодітної родини, крім нього є ще троє дітей, яких мати виховує сама. Нині хлопцеві вкрай потрібна фінансова допомога небайдужих, аби зберегти шанси на повноцінне життя.

Подія сталася на ставку в Богданівці Долинського району. Хлопці там облаштували трамплін із тракторних скатів. Купалися, стрибали, потім поїхали додому. Надвечір повернулися. У той час один скат вже упав на дно водойми. У каламутній воді пірнальник його не побачив. Стрибнув у воду і сплив, розкинувши руки. Побачивши, що зі Славком трапилася біда, його товариш покликав охоронників ставу. Ті витягли потерпілого на берег і викликали швидку. Медики прибули на місце менше ніж за десять хвилин. Спочатку хлопця повезли у Долинську районну лікарню, а потім перевели в дитячу обласну лікарню в Кропивницькому. Медики діагностували: у хлопця розтрощені два шийні хребці.

Охоронник Олександр Ганжа, який допомагав витягати юнака на берег, каже, Славко пірнув «рибкою», потрапивши прямо головою у скат.

– Вони купалися, все було нормально. Потім тут купалися дівчата. Може, скинули той скат чи як там вийшло. Коли хлопці вчергове приїхали, то мопед поставили в нашому вагончику. А потім його друг підбігає і кричить, що сталася біда, треба допомога. Прибігли сюди, витягли Славка з води на берег. Він лежить і шиєю не може повернути. Ноги, каже, віднімає, пальцями поворухнути не можу. Ну, що робити? Сергій, напарник мій, отак його тримає за голову, щоб він не рухався, він розвідник, знає, що треба робити. Викликали швидку, добре, що вона приїхала дуже швидко. А ноші прямо до води підносили, – розповідає чоловік.

Антоніна Савченко, мама Славка говорить, що син добре плаває, спортивний, любить грати в футбол, теніс. У трагедії звинувачує тих, хто не попередив Славка про небезпеку у воді.

– Я живу в Цибулевому, а він поїхав до свого друга в Долинський район. Вони з пішли купатися на ставок, син стрибнув і таке сталося. Мені подзвонили і сказали, що моя дитина вже у швидкій, – розповідає мама.

Лікар-анестезіолог Кіровоградської обласної лікарні Катерина Семенюк дуже стримано коментує шанси на повне одужання юнака. Каже, на відновлення організму Славка потрібен час.

– Стан дитини залишається важким. Внаслідок удару пошкоджено шийний відділ хребта. На даний час діагноз звучить як: важка спинно-мозкова травма шийного відділу хребта, переломо-вивих п’ятого шийного хребця, компресійний перелом шостого шийного хребця з вдавленням та компресією спинного мозку, порушення функції тазових органів, набряк головного мозку, – розповідає лікарка.

Наразі лікарі звільнили від уламків кісток спинний мозок. Прооперували хлопця – поставили спеціальний фіксуючий каркас. Конструкцію вартістю 40 тисяч гривень взяли в борг.

– Вчасне оперативне лікування, вчасна реабілітація дають дуже маленький шанс на повне одужання. Поки що можемо лише полегшити його стан, а далі – час покаже, – зазначає Катерина Семенюк.

Для реабілітації Станіслава потрібні час та чималі гроші. Його мати ніде не працює. Лікарі просять небайдужих перераховувати кошти на рахунок благодійного фонду «Діти майбутнього».

Допомогти Станіславу Савченку можна, перерахувавши гроші: Благодійна організація Благодійний фонд «Діти майбутнього,
р/р UA 44 3808050000000026008424277
в АТ «Райфайзен Банк Аваль»,
МФО 380805, Код ЄДРПОУ 38852510,
голова правління Котарєва Надія Миколаївна. У призначенні платежу обов’язково треба зазначити – для Станіслава Савченка.

текст: Лілія Кочерга
фото: ТСН
e-max.it: your social media marketing partner