Кропивницькі волонтери допомогли художниці з Дніпра передати картину доньці загиблого атовця Ярослава Журавля

,

10800Художниця з Дніпра Оксана Федорець уже знайома читачам «КП». У травні 2016 року газета «Кіровоградсь­ка правда» передала доньці загиблого прикордонника Андрія Матвієнка – чотирирічній Сашуні Матвієнко унікальну картину – яскравий колаж, який створила з фото дівчинки художниця. Нещодавно ще одну картину Оксана Федорець вручила доньці загиблого героя Ярослава Журавля – Ярославі. Розшукати родичів військового допомогла кропивницька волонтерка Вікторія Касьянова.

Історія загибелі сержанта Збройних сил України Ярослава Журавля у липні цього року під Донецьком вразила всіх українців. Три дні російські найманці своїми обстрілами не давали нашим військовим забрати пораненого бійця. 13 липня він загинув від втрати крові.

– Мені давно наснився сон, наче загиблий в АТО воїн хоче востаннє обійняти свою доньку. Це бажання було настільки сильним, що душа його змогла пригорнути рідну дитину. Цей сон мені запам’ятався і я цю картину намалювала. А коли загинув Ярослав Журавель, зрозуміла, що це мій сон. Його донька – та дитина, яку він хотів востаннє обій­няти, – розповідає історію створення картини Оксана Федорець.

Майстриня не знала, де шукати родичів загиблого героя, і звернулася в редакцію «КП» допомогти через кропивницьких волонтерів їх розшукати. На щастя, їх розшукали дуже швидко.

– Рідні Ярослава Журавля живуть у селі Олександрівка Дніпропетровської області. Батько Ярослава Журавля – Сергій, сам волонтер, тож знайшли його швидко. Я зателефонувала йому і запитала, чи доречно буде подарувати доньці Ярослава цю картину. На це він відповів: будь-яка пам’ять про батька для Ярослави буде важливою, – розповідає художниця.

– Для моєї внучки і для мене – це крик душі, слів нема…Вдячний усім людям, які не лишаються осторонь цієї біди, адже це біда усієї України. Наші сини, воїни захищають Україну, а такі маленькі діти залишаються сиротами. Україна не без добрих людей. Але, на жаль, війна продовжує забирати найкращих. Синів у батьків. Батьків у дітей. За кожним пострілом у війні стоїть чиясь доля, пам’ятаймо про це, – подякував батько героя художниці і всім людям, які підтримали його родину у тяжку хвилину.

Нагадаємо, Ярослав Журавель – розвідник 137 обмп, сержант – загинув 13 липня під Зайцевим на Донеччині від обстрілу під час спроби евакуації тіла полеглого офіцера. Три дні поспіль бойовики не давали проводити пошукову операцію, щоб наші бійці забрали пораненого. Ярослав Журавель загинув від втрати крові.

 

1080210801

текст: Любов Попович
фото: картина Оксани Федорець, censor.net

e-max.it: your social media marketing partner