У Кропивницькому підлітки врятували собаку з крижаної води

,

10949Щасливо закінчилася пригода для вівчара Дигара, який загубився від господарів і втрапив у халепу прямо у середмісті Кропивницького. Собака, напевно, шукав дорогу додому і стрибнув прямо у крижану воду Інгулу біля мосту по вулиці Великій Перспективній. Бідолашну тварину, що не могла самотужки вибратися з крижаної купелі, побачили троє підлітків – Кирило Крепа, Олександр Прилутський і Андрій Іванченко, які поверталися з тренування зі спортивної школи, і поспішили на допомогу.

– Ми йшли з тренування зі спортивної школи і побачили велику вівчарку в ошийнику, яка сходами збігла прямо до річки. Ще подумали, що вона хоче там знайти, як раптом пес плигнув прямо у воду. Лід під ним проломився, він почав борсатися у воді і хотів вибратися назад на берег, але уже не міг. Ми з хлопцями підбігли і намагалися дотягнутися до собаки, щоб вхопити за ошийника, але не змогли цього зробити. До нас підійшла жінка, яка теж спробувала нам допомогти, але і в неї нічого не виходило. Собака вже почав скавчати і підгрібати до людей, наче розумів, що ми – його порятунок. Тоді до нас підійшов іще чоловік, йому вдалося вхопити вівчарку за нашийника і витягти з води. Собака весь тремтів… – розповідає восьмикласник кропивницької школи №4 Кирило Крепа.

До гурту рятівників підійшли ще люди, які подзвонили в організацію захисту тварин «Бім». Після порятунку хлопці забрали собаку погрітися у приміщення спортивної школи, а жінка, котра допомагала витягувати її з води, купила хліба, щоб погодувати тварину.

– Поки ми відігрівали вівчарку, приїхали волонтери з притулку для тварин і її забрали. Вони сказали нам, що цього собаку вже кілька днів розшукують господарі і його відвезуть до них. Ми дуже зраділи, що ця пригода закінчилася щасливо, – додає Кирило Крепа.

Підліток каже, у школі про свій вчинок нікому не розповідали. Переконаний, що на їхньому місці так вчинив би кожен, адже стало шкода тварину, що втрапила в скрутну ситуацію. У той момент хлопці розуміли, що від їхнього порятунку залежить життя чотирилапого друга.

Про щасливу зустріч вівчара Дигара з господарями повідомила організація «Бім» на своїй сторінці у фейсбуці і підтвердила цю подію фотографіями.

«Коли приїхали на місце пригоди і побачили вівчарку в нашийнику, згадали, що бачили допис у фейс­буці, що схожого собаку розшукують господарі. Зв’язалися з ними, відправили фото і з’ясувалося, що це їхній Дігар. Відвезли вівчарку до господарів, зустріч була дуже зворушлива – пес радісно стрибав, обіймався, господарка плакала. Добре, що все закінчилося щасливо. Дізналися й ім’я героя, що витяг собаку з води. Його звати Олександр. Дякуємо всім за врятоване життя!» – написали бімівці на своїй сторінці в соцмережі.

 

109501095110952

текст: Любов Попович
фото: із соцмережі

e-max.it: your social media marketing partner