Кропивничанка виготовляє букети із... зефіру

,

11090Звичними букетами з квітів і навіть із цукерок сьогодні вже нікого не здивуєш. А ось варіанти з фруктів, овочів, шоколадних яєць, копченостей і навіть пор­ційного алкоголю вважають чимось особливим. У Кропивницькому талановита майстриня Валентина Кацович дивує не тільки своїх близьких і рідних кондитерськими виробами, а ще й робить на замовлення зефірні букети, які дарують яскраві емоції кожному в особливий день, неважливо чи то весілля, чи день народження, чи професійне свято. До того ж ці солодкі букети надзвичайно смачні. Як саме виготовляє зефірні квіти і що надихнуло на таку творчість, Валентина розповіла «КП».

Кондитерські вироби Валентина Кацович виготовляє два роки, а зефірні букети почала робити нещодавно. Незважаючи на це, жінка вже має безліч прихильників, котрим такі яскраві солодощі припали до душі.

– Я домашній кондитер, спочатку випікала торти, тістечка. А нещодавно в соціальній мережі побачила картинку із зефірним букетом, який зробив закордонний кондитер. Букет мені настільки сподобався, що самій захотілося зробити щось подібне. Спочатку виготовила для себе, але аудиторія мене підтримала позитивними відгуками і надихнула на ідею робити такі букети на замовлення, – розповідає Валентина.

Жінка любить виготовляти цікаві, незвичні кондитерські вироби, аби довести самій собі, що може зробити будь-що, що спочатку здавалося неможливим для відтворення.

– Мені хочеться повторити ті вироби, які роблять закордонні кондитери. Так вийшло і з зефірними букетами. Спочатку спробувала відтворити картинку, в мене це вийшло, а згодом почала виготовляти все більше і більше. Таким чином, мої навики в створенні яскравих зефірних шедеврів із кожним разом відточувалися, – ділиться досвідом кондитерка.

Про себе Валентина розповідає: на кондитера не вчилася, виготовлення тортиків та інших смачних десертів було для неї хобі, яке згодом переросло в роботу, яка стимулює розвиватися і досягати того, що здається неможливим. Цій справі повністю себе присвячує не тільки вдень, а іноді і вночі.

– Раніше працювала журналістом, була копірайтером тривалий час. Але два роки тому, після того, як світлини моїх солодких десертів та тістечок зібрали купу позитивних відгуків, а люди почали робити замовлення, зрозуміла, що в мене почалася кар’єра кондитера. Моя нова професія сама мене обрала, – розповідає жінка.

Зефірні букети Валентини можуть вражати не тільки своїми розмірами, а ще й дивувати своєю палітрою кольорів і дизайном. Адже талановитий кондитер завжди намагається здивувати і задовольнити прохання постійних клієнтів.

– Найбільший букет робила нещодавно – вийшло двісті п’ятдесят тюльпанів, це мій особистий рекорд. На роботу пішов цілий день. Виготовляю різні квіти, але у весняну пору найчастіше замовляють тюльпани. Було цікаве замовлення, коли мене попросили вигадати чоловічий букет. Я довго думала і зробила кактуси. Потім багато замовлень було саме на них. А зазвичай роблю піво­нії, троянди, хризантеми. Безліч різних квітів можна зробити, тут питання тільки в тому, наскільки майстерність відповідає фантазії, тому що іноді щось пробуєш нове, а воно не виходить, – говорить Валентина.

 

110931109211091

Виготовлення зефірних букетів може тільки на перший погляд здатися легким. Валентина розповіла про особливості і труднощі, які виникають у процесі їхнього створення.

– Особливість виготовлення зефірних букетів полягає в тому, що зефірна маса, яка виготовляється з перетертих у пюре яблук, дуже швидко застигає. Тому в мене є буквально 20 хвилин для того, щоб всю масу перетворити на квіти. Якщо я не встигаю за цей час зробити вироби, решта застигне і з неї вже нічого не зробиш, у кращому випадку її доїдатиме моя дитина ложкою. Тому на великі букети потрібно декілька разів замішувати масу і витрачати по дві-три години часу на кожен. В один день встигаю зробити три великі букети. На звичайні, невеликі букети йде приблизно година, – говорить майстриня.

Зазвичай Валентина виготовляє букети сама, але в активний сезон замовлень до створення і доставки букетів долучаються найрідніші.

– Багато роботи лягає на плечі мого чоловіка. Він допомагає упаковувати букети, адже це теж займає багато часу. Збирає квіти докупи, обгортає, запаковує і доставляє замовникам. До моєї праці долучається і мій 10-річний син, але тільки в тому випадку, коли потрібно щось доїсти, – з посмішкою розповідає Валентина.

Кондитерка з таким задоволенням, старанно і відповідально відноситься до справи, якою займається, що дарує теплі, яскраві емоції людям не тільки з різних куточків України, а й жителям інших країн.

– Якось жінка з Польщі замовляла для своєї доньки на свято зефірний букет із доставкою у Кропивницькому, також були замовлення з Катару, Мексики для тутешніх родичів. Тоді я вийшла на міжнародний рівень. Люди з інших країн роблять замовлення для їхніх близьких і рідних, котрі живуть у Кропивницькому, то доставляю такий сюрприз. Із інших міст Украї­ни теж замовляють: з Житомира, Черкас, Одеси, Києва. Беруть букети в якості комплімента або подяки для вчителя, лікаря, щоб порадувати кохану людину. Найчастіше замовляють букети на дні народження, – продовжує жінка.

Родина Валентини підтримала її захоплення і бажання розширюватися, зробити з домашньої майстерні кондитерську, але це потребує великих вкладень.

– Мрія така звичайно є, але поки це залишається на домашньому рівні. Відточуватиму свою майстерність, виготовлятиму щось цікаве й незвичне для себе, щоб дивувати кондитерськими виробами не тільки своїх близьких і рідних, а й клієнтів, яким вони припали до душі, – ділиться планами майстриня.

 

текст: Маргарита Тарасенко

фото: надані героїнею

e-max.it: your social media marketing partner