«Кіровоградська правда» передала книги шкільній бібліотеці у Попельнастівській громаді

, КП

11358Редакція відвідала захід «Інклюзія: від ідеї до реалізації», який організували в Олександрівській школі цієї громади. У ньому взяли участь працівники шкіл, дошкільних закладів, освітніх відділів Попельнастівської та Приютівської громад, старости, керівники господарств, представники інклюзивно-ресурсного центру та батьки.

Під час заходу обговорили переваги і недоліки навчання дітей із особливими освітніми потребами, розглянули варіанти планування педрад такої освіти, а також ознайомилися з пропозиціями компанії, яка пропонує інклюзивне обладнання.

11359– Приємно, що газета «Кіровоградська правда» стала нам другом і подарували книжки для нашої бібліотеки. Шкільна книгозбірня майже не поповнюється новою літературою. Є невеликі надходження, але то здебільшого підручники. Дуже потрібна художня література. У школі – 140 дітей, із них 16 потребують інклюзивного навчання. Коли вчитель націлює дітей на читання, вони починають цікавитися книгами більше. Багато вчителів – члени обласних літературних груп. Наш колектив – активний учасник едкемпів, під час яких вивчаємо інклюзивну літературу, ознайомлюємося з інклюзивним обладнанням. Власними силами та за кошти державної субвенції зробили ресурсну кімнату. По крупинках збирали інклюзивну літературу. Ми своїх учнів привчаємо до інклюзивної культури, тому читаємо з ними відповідну літературу, – сказала очільниця навчального закладу Наталія Глущенко.

«КП» подарувала шкільній бібліо­теці кілька десятків різних книжок.

– Ми привезли дитячу літературу, а також книги сучасних украї­н­ ських авторів і зарубіжну літературу. Це книги, які редакція зібрала в рамках власної акції «Подаруй книжку сільській бібліотеці». Її газета оголосила три місяці тому. Сподіваємося, що читачам цієї бібліотеки будуть до вподоби книжки, які подарувала «КП». Водночас читачам газети пропонуємо приносити в редакцію сучасні дитячі книги, зокрема й інклюзивні, аби передати їх в Олександрівську школу. Також читачі будуть раді і таким журналам, як «Барвінок», «Джміль» та інші, – сказала директорка «Кіровоградської правди» Олена Сідорова.

Адреса редакції: Кропивницький, вулиця Велика Перспек­тивна, 44/66, (2 поверх).

текст: Наталка Маринець
фото: Людмила Попудіна

e-max.it: your social media marketing partner