Як на Кіровоградщині відзначатимуть День Незалежності?

, КП

11478Цьогоріч країна відзначає ювілейний День Незалежності. Особливий день патріотизму, сили духу, національної ідентифікації, впевненості та віри у майбутньому, цілісності та суверенності держави… У громадах до такого важливого свята підготувалися на високому рівні – встановлення національних рекордів, презентація нових проектів, низка різноманітних патріотичних, спортивних, розважальних заходів. Єднатиме святкування загальнонаціональний слоган «Ти у мене єдина».

У цьому матеріалі «КП» зібрала заходи, які відбуватимуться у святкові дні у містах обласного значення та в деяких громадах.

 

 

 

Кропивницький
23 серпня

08:00 (збір учасників о 07:30) – хода «Народжені Незалежністю» від площі Героїв Майдану до меморіального комплексу «Фортечні вали». Там піднімуть найвищий в області прапор України, а також відбудеться покладання квітів.
Після цих урочистостей кропивничан запрошують долучитися до спроби встановлення національного рекорду у номінації «Наймасовіший велозаїзд у вишиванках». Маршрут – від Фортечних валів до Театральної площі.
15:00 – концерт міського професійного духового оркестру на Театральній площі.

24 серпня

1062308:00 – покладання квітів до пам’ятників Тарасу Шевченку, Героям Небесної Сотні, Богдану Хмельницькому, Володимиру Винниченку, Жертвам Чорнобиля, воїнам-інтернаціоналістам різних поколінь, пам’ятного знаку «Борцям за волю України – жертвам політичних репресій», на Алеї Слави Рівнянського кладовища, до меморіальних дошок Віктору Чміленку, В’ячеславу Чорноволу.
09:00 – розпочнуться заходи на площі перед міською радою. Серед них урочистості «Гарт Української Незалежності», де відзначатимуть кропивничан за досягнення та здобутки у різних сферах та особистий внесок у розбудову міста. Презентують проект «Постаті Української Незалежності», ініційований міським головою Андрієм Райковичем. Діятимуть святкові інсталяції, зокрема «Вишивана Україна» (килим з орнаментами всіх областей України, рушник зі Славнем міста, карта України, вишиті стрічки, портрет Тараса Шевченка). Також буде концертна програма.
10:00 – на площі Героїв Майдану відбудеться презентація ретро- та сучасних автомобілів. Працюватимуть інтерактивна фотозона «Загадай бажання – створи прапор» та фотозона в 3Д форматі з аероменом в образі Марка Кропивницького.
10:30 – на вулиці Дворцовій біля Театральної площі вручатимуть шкільні автобуси представникам територіальних громад області.
11:00 – на площі перед міською радою та на Театральній площі встановлюватимуть національний рекорд «Наймасовіше онлайн-виконання державного гімну України представниками територіальних громад». Запрошують доолучитися всіх охочих. Дійство транслюватиметься на платформі ZOOM.
14:00 – на площі Героїв Майдану виступлять представники клубу «Елітна Кінологія».
15:00 – на головній площі відбудеться пісенно-танцювальний марафон «30 пісень Української Незалежності». Протягом усього концерту, за умови виконання вимог розіграшу, переможці отримають 30 подарунків.
18:00 – фестиваль «Рок на Інгулі». У програмі фесту виступи проекту «Баба Єлька», київських гуртів та місцевого гурту UP&UP.


Крім цього, з 11:00 до 17:00 працюватимуть локації проекту «Україна-30. Місто і час». Діятиме три локації від Дворцової до Ковалівського парку, кожна з яких через побут, тематичні заходи, виставки тощо відображатиме події одного з десятиліть Незалежності.
Перша локація – на вулиці Дворцовій. Вона відтворюватиме події першого десятиріччя Незалежності. Тут можна буде переглянути виставку авто-мото- та вело- техніки, іграшки, гаджети, техніку, сувеніри, шкільне приладдя, посуд 90-х, згадати музику тих років. також буде квест-квартира «Домашній лабірінт довжиною у 30 років».
Друга локація – на кварталі між провулком Театральним та Театральною площею, відтворюватиме хроніки 2001-2011 роки.
Локації: «Символи помаранчевої революції» із хітами того часу; «Караоке на майдані» (призи та подарунки від ТМ «Королівський смак»); «Майданс», дитячий кінотеатр із популярними ляльковими персонажами; «Купуй Кіровоградське» з торговельними рядами тих років від місцевих товаровиробників, імпровізовані фуд-корти, частування смаколиками того часу.
Третя локація – у Ковалівському парку. Там покажуть сьогодення, життя в умовах війни, боротьби з ковідом з одного боку, з іншого – розвиток міста, позитивні зміни у його інфраструктурі. Інсталяції, що відтворюють події Революції Гідності, майстер-класи, виставка військового спорядження, намет-пам’яті, вшанування Героїв, захисників України, частування солдатською кашею. Зайти на локацію можна буде через імпровізований блокпост.
Тут же будуть локації «Якісна освіта» з казковими героями українських народних і новітніх казок.

Олександрія
23 серпня


09:30 – хода у вишиванках від проспекту Соборного до пам’ятника Тарасу Шевченку. Там урочисто піднімуть прапор та покладуть квіти до пам’ятника.
Також у цей день відбудеться урочистий концерт і нагородження містян.

24 серпня
Протягом дня проходитиме фестиваль вуличної їжі, презентують новий сорт пива, який зварять спеціально до Дня Незалежності. Також відбудеться День вуличної музики. Хедлайнером свята стане гурт «Тартак», завершиться святкування фаєр-шоу, яке пройде в центральній частині міста.

11480

Знам’янка
24 серпня


10:00 – велопробіг у вишиванках (збір о 09:45 біля міського палацу культури). Попередня реєстрація за телефоном: (099) 523-73-52.
Виставка «Світлини документи народження Держави Україна. 30 років тому» у міському парку відпочинку.
11:00 – встановлення національного рекорду «Наймасовіше онлайн-виконання державного гімну України представниками територіальних громад». Збір о 10:30 на площі біля міського палацу культури. Дійство транслюватиметься на платформі ZOOM.
12:00 – у парку буде святкова торгівля, робота дитячих атракціонів, бебі-зона для малюків, презентаційний майданчик від ТСОУ, водяні бої.
1147914:00 – у парку відпочинку проводитимуть майстер-класи з декоративно-ужиткового мистецтва, дитячий аквагрим, танцювальний марафон. А на проспекті Шкільному будуть перегони на самокатах.
15:00 – співочий мікрофон, виставка майстрів декоративно-ужиткового мистецтва та фотозона у парку.
17:30 – урочисте відкриття свята у міському парку відпочинку.
17:45 – презентація пряничної «Карти України».
16:45 – хода у вишиванках. Старт від палацу культури.
18:00 – у парку відпочинку проведуть театралізовано-музичне свято «Як у нас на Україні». А також «Вареник фест». У його програмі театралізоване дійство, конкурси, дегустація вареників, фотозона. Попередня реєстрація учасників за телефоном: (099) 523-73-52.
20:00 – дискотека у міському парку відпочинку.

Світловодськ
24 серпня


10:00 – хода у вишиванках від Мистецького узвозу до набережної.
11:00 – біля стели на набережній доєднаються до встановлення національного рекорду «Наймасовіше онлайн-виконання державного гімну України представниками територіальних громад».
14:00 – у сквері біля палацу культури розпочнеться дитяча розважальна платформа.
16:00 – фестиваль краси «Народжена вільною» на центральній сцені площі міста.
18:00 – святковий концерт «Нескорені. Незламні. Незалежні».
21:00 – дискотека «Незалежність. 30 на 30». Пролунають 30 украї­нських хітів, які автори створили за 30 років Незалежності України.


Благовіщенська громада
23 серпня


17.00 – на стадіон у Благовіщенському буде урочисте підняття Державного Прапора України, а також відкриття фестивалю бойових мистецтв «У єдності – сила!»

24 серпня
10:00 – змагання з гандболу «Зустріч поколінь». Місце проведення – стадіон у Благовіщенському.
11:00 – участь в одночасному онлайн-виконанні Державного Гімну України для встановлення національного рекорду. Місце проведення – Благовіщенський будинок культури.
17:00-18:00 – марафон духової музики за участі оркестрових колективів сіл Мечиславка, Грушка, Новоселиця та міста Благовіщенське. Місце проведення – міський парк.
18:00 – концерт аматорських вокальних колективів територіальної громади. Місце проведення – міський стадіон.
19:00 – урочисте відкриття свята, концерт і на завершення – дискотека. Місце проведення – міський стадіон.

Бобринецька громада
23 серпня
09:00 – заходи до Дня Державного Прапора України. Місце проведення – Бобринець, вулиця Незалежності, 80. адміністративне приміщення,
13:00 – заходи до 30-річчя незалежності України. Місце проведення – Дібрівка, сільський будинок культури.
16:00 – заходи до 30-річчя незалежності України. Місце проведення – Коржеве, сільський будинок культури).

1148124 серпня
11:00 – онлайн виконання Державного Гімну України. Місце проведення – Бобринець, парк імені Кропивницького.
16:00 – молебень за Україну. Місце проведення – Свято-Миколаївська церква, Бобринець, вулиця Миколаївська,57.
17:00 – урочиста хода (збір учасників біля Свято-Миколаївської церкви, вул. Миколаївська,57)
17:30 – урочисті заходи та вручення нагород обласної та міської рад, присвячені 30-річчя незалежності України. Місце проведення – Бобринець, парк імені Кропивницького.
18:00 – святковий концерт за участі творчих колективів і аматорів Бобринецької громади. Після нього – дискотека.

Долинська
24 серпня
18:00 – хода вишиванок від будинку культури «Червона калина» до стадіону.
19:00 – святковий концерт на стадіоні «Колос». Там пригощатимуть козацькою кашею, виступатимуть місцеві таланти. Зірковий гість концерту – Сергій Асафатов. Також буде фаєр шоу і салют. Вхід вільний.


Приютівська громада


21 серпня о 19:00 – святковий вогник «Заспіваймо пісню про Україну». Село Веселе, біля магазину «Затишок».
22 серпня о 20:00 – свято «На гостини по-сусідству». Село Недогарки, Недогарський БК.


23 серпня
12:00 – майстер-класи «Я любив вас усі, а найбільше люблю Україну. Костянтинівський СБК.
18:00 – святкова концертна програма «Щоб у серці жила Україна». Войнівський СБК.
19:00 – святковий концерт «Незалежна моя Україна». Березівський СБК.
20:00 – концертна програма «Хай святкує з нами вся наша родина – вільна Україна». Косівський СБК.


24 серпня
11:00 – встановлення рекорду «Наймасовіше онлайн-виконання державного гімну України представниками територіальних громад» з нагоди 30-ї річниці з Дня Незалежності України. Приютівка, біля адмінбудівлі Приютівської селищної ради (паркова зона).
19:00 – святковий вогник «Україна. Становлення. Незалежності». Новоселівський СБК.

 

1149711496

 

Новопразька громада                                                                   Новгородкіська громада

11495

 

 

Вільшанська громада                                                                  Компаніївська громада

11494

 

 

Гайворонська громада

1148311484

 

 

Голованівська громада                                                                  Добровеличківська громада

1148511486

 

 

Маловисківська громада                                                                  Новоукраїнська громада

1148811489

 

 

Новомиргродська громада                                                                 Олександрівська громада

1149011491

 

 

Петрове                                                                                                                   Помічна

1149211493

 

 

e-max.it: your social media marketing partner