Керівниця адвокатського бюро у Кропивницькому: Бізнес – це гра, грайте безпечно разом із нами

, КП

17391Молода юристка з Кропивницького Юлія Ковальчук у свої 30 років уже має власне адвокатське бюро, звання докторки філософії в галузі права, роки практики та не одну успішно вирішену справу. Треба скласти вдалий корпоративний договір? Потрібна юридична допомога з податковою, тендерами чи стягненням боргів? Звертайтесь в Адвокатське бюро «Юлія Ковальчук та партнери».

БАЧУ ЦІЛЬ – НЕ БАЧУ ПЕРЕШКОД


Стати юристкою Юлія вирішила після 9 класу. Саме тоді у школі з’явився предмет «Правознавство», який зацікавив дів­чину. Також вона мріяла мати таку професію, щоб можна було допомагати людям.


– Я боюся крові, усіх тих приладів у лікарні. Тим паче, в медичному вже вчилася старша сестра. А два медики в родині – то вже занадто. Я вирішила, що зможу допомагати людям у правовому полі. Вступила у Кіровоградський юридичний інститут Харківського національного університету внутрішніх справ. Це було дуже круто, багато часу приділяла навчанню і навіть моє фото висіло на дошці пошани, – розповідає «КП» співрозмовниця.


Однак далі до 4 курсу Юлія вчилася у педагогічному університеті у Кропивницькому на факультеті правознавства. Із Кропивницького філію Харківського національного університету, в якому вона вчилася на першому курсі, релокували. Переїжджати у Харків на той час у дів­чини не було фінансової можливості. Вона перевелася в інший ВНЗ і вже там продовжила наполегливо вчитися.


– Наприкінці другого курсу завкафедрою приносив нам справи на розгляд. Я намага­лася з ними впоратися і як показав час, робила то успішно. На третьому курсі, це був 2012 рік, він запросив мене бути юристкою на виборах. Там я отримала певний практичний досвід. Після третього курсу я пішла на навчальну практику до адвоката. І по її закінченню він мені запропонував залишитись. Я погодилась, звичайно, оскільки вже тоді зрозуміла, що точно хочу працювати за освітою, а мати можливість отримувати практичний досвід – не кожному пощастить. Це були реально круті роки. Четвертий курс я працювала і навчалася, – каже Юлія.


Після отримання диплому бакалавра дівчина продовжила навчання у Львівському націо­нальному університеті імені Франка, куди вступила на державне забезпечення. Там склала на відмінно майже всі предмети.


– У тому закладі високий рівень навчання, є чому вчитися. Але тоді так склалися обставини, що, отримавши диплом, поверну­лася у Кропивницький, – пригадує дівчина.


Тут вона вже почала здобувати більше юридичного досвіду.


– Працювала у центрі розвит­ку місцевої безоплатної правової допомоги, тоді він тільки зароджувався. Потім знову пішла до адвоката працювати помічницею. Згодом мені запропонували класну посаду – юристкою у центрі місцевого самоврядування. Тоді тільки почина­лися процеси децентралізації і це теж був цікавий досвід, – ділиться співрозмовниця.


Через деякий час після звільнення з центру, її запросили бути юристкою служби безпеки у великій компанії, що має філії по всій Україні, які Юлія координувала разом із командою.


17393– Коли почався карантин через коронавірус і всі трималися за роботу, я сказала тодішньому керівнику, що хочу розвива­тися далі і пішла. Не маючи власних клієнтів, офісу, нічого, – про­дов­жує дівчина.


На той момент Юлія вже отримала адвокатське свідоцтво.


– Я жила ідеєю мати власне бюро, щоб воно було впізнаване та могло допомагати людям вирішувати їхні проблеми. Я навіть логотип на той час уже придумала, – посміхається співрозмовниця. – Але мені тоді було 27 років, про мене мало хто знав, клієнтів майже не було. Тому я продовжила роботу над собою. Бачу ціль – не бачу перешкод. Проводила тренінги, семінари. Потім мріяла навчитися працювати з тендерами і так вийшло, що зустріла Світлану – людину, яка мала мені розповісти про страхування життя, але навчила і цьому напрямку. Нині ми із нею співпрацюємо як партнерки та надаємо послуги тендерного супроводу для учасників та замовників торгів.


До всього, Юлія захистила кандидатську роботу.


– Я – докторка філософії в галузі права. По-старому, це кандидатка юридичних наук. Отримала звання у 28 років, захищалася в ­Маріупольському університеті, – уточнила юристка.


Паралельно з роботою в адвокатському бюро, Юлія вже рік викладає у Донецькому державному університеті внутрішніх справ, а також проводить тренінги та семінари.

17392ОСНОВНІ НАПРЯМКИ РОБОТИ


Адвокатське бюро «Юлія Ковальчук та партнери» діє вже три роки. Згідно з вимогами законодавства, бюро має носити назву і містити прізвище адвоката-засновника.


– Ми займаємося юридичним супроводом різного роду бізнесу. Починаючи від розробки й аналізу договорів, завершуючи судовими розглядами, якщо такі є. Також забезпечуємо тендерний супровід. Займаємося справами, які пов’язані з податковими спорами – блокування податкових накладних, оскарження рішень про внесення підприємств до ризикових, повернення ПДВ, а також працюємо по господарському направленню (претензійна та судова робота), – розповідає фахівчиня.


Юристка каже, на сьогодні є вже певна тенденція, та молоді підприємці починають модель свого бізнесу структурувати більше і прописувати всі положення юридично.


– Зрозуміли, що правильне складання документів зможе упередити якісь негативні наслідки і не допустити, наприклад, звернення до того ж суду. Бо якщо суд – це надовго. Краще прописати і зафіксувати, неважливо – чи це внутрішні моменти, чи це з працівниками, чи з контрагентами. Але потрібно вибирати себе, підстраховуватися. Фахівець, враховуючи специфіку роботи, зможе побачити ті можливі наслідки, які підприємець може пропустити. Можна підписати між власниками однієї фірми свої, так би мовити, джентельменські домовленості, – говорить правозахисниця.


До прикладу вона наводить історію її клієнта з Харкова.


– Два партнери. У них крута компанія з філіями. Один партнер, який і придумав цей бізнес, весь час на роботі, працював, розвивав. Інший – часто відсутній, відпочиває десь. Виходить трохи не чесно. Перший партнер поговорив із другим, запропонував умови подальшої співпраці. Другий робить наступне – просто блокує доступ до бізнесу, змінює замки, ставить охорону. Фактично рейдерство. Юридичного документу вони не укладали і захиститися першому партнеру тепер дуже складно. Він шукає способи розв’язати цей спір у правовому полі. Щоб уникнути подібного, ми надаємо свої послуги. Бізнес – це гра, грайте безпечно разом із нами, – каже Юлія.

17394ЮРИСТ НА ЗВ’ЯЗКУ


Адвокатка зізнається, через молодий вік та зовнішність часто зіштовхувалася з упередженим ставленням.


– Навіть у старших колег є стереотип – юрист чи юристка мають бути одягнені у строгі костюми, з портфеликом і ще окуляри можна додати. Я можу бути у джинсах і футболці, наприклад. Чому ні? Також співпраця часто починається з питання «скільки вам років?», а не скільки я маю успішних справ, який досвід. Але в процесі роботи думка змінюється, – посміхається Юлія.


Професіоналізм відзначають як клієнти, так і судді.


– Один із клієнтів – підприємець. Співпрацюємо вже десь півтора роки. Серед напрямків нашої роботи – судові засідання через спори, пов’язані з користуванням землею сільськогосподарського призначення. Ми разом виграли вже не одну справу. А судді відзначили, що я зуміла знайти підхід до клієнта, бо раніше він змінював адвокатів ледь не кожні 5-6 місяців і справи тягнулися дуже довго, – наводить приклад юристка.


Адвокатське бюро «Юлія Ковальчук та партнери» розташоване у Кропивницькому, однак географія роботи – вся країна.


– Ми не обмежені в можливості здійснювати консультацію чи супроводжувати бізнес по всій території України. Особ­ливо, якщо це стосується судової системи. Нині функціонує електронний суд, усі юридичні особи – судді, адвокати, нотаріуси зареєструвалися в ньому. Це спрощує комунікацію між судом і сторонами процесу. Можна подивитися всі відскановані документи, які надійшли. Перебуваючи у будь-якій точці світу, вийти на відеозв'язок і провести судове засідання. Тут лише питання в тому, чи зручно буде клієнту, – пояснює фахівчиня.


Ще одна перевага бюро Юлії – вони відкриті до спілкування на усіх комунікаційних платформах.


– Не відстаємо від сучасності. У нас є сайт, де прописані всі контакти, адреса, послуги. Крім цього, ви можете звертатися у будь-яких соцмережах чи месенджерах. Зараз багато надаємо консультацій саме онлайн, бо навіщо витрачати час на ту зустріч, яка може навіть не принести користі для клієнта. Ми поспілкувалися, зрозуміли, чи зможемо допомогти, якщо так, тоді, за необхідності, домовляємося про зустріч. Час – це такий цінний ресурс насправді. Щоб не витрачати його багато на проблеми, варто наперед продумати, як їх упередити, зокрема і юридично, – підсумовує Юлія.

 

17402

17396м. Кропивницький, вул. Шевченка 20/24, оф. 4

 

17397(099) 19-19-997 (Telegram, Viber, WhatsApp)

 

17398[email protected]

 

17399Law firm «Yulia Kovalchuk&partners»

 

17400@kovalchuk.law.firm

 

17401https://lawfirm-yuliakovalchuk.com.ua/



текст: Наталка Маринець
фото: надані співрозмовницею

e-max.it: your social media marketing partner