Кузьменка представили громаді і підлеглим

,

1427Очільника регіону Сергія Кузьменка у середу нарешті офіційно представили. Ця непроста місія випала першому заступнику глави Адміністрації Президента Геннадію Зубку. Власне, непроста з кількох причин: по-перше, на імені Кузьменка знову прийшли пропіаритися маловідомі кандидати у нардепи – вихідці з кіровоградського Майдану, а по-друге, в сесійній залі, де відбувався захід, знову влаштували балаган.

Того дня за уже відомим сценарієм до сесійної зали увірвалося зо два десятки активістів Майдану. Серед них – троє кандидатів у нардепи і люди у камуфляжі. Один за одним вони видирали мікрофон і розповідали присутнім у залі чиновникам і керівникам відомств завчену мантру, яку і сам Кузьменко, і АПУ вже неодноразово спростовували: працюючи нардепом за диктаторські закони він не голосував!

У свою чергу Геннадій Зубко закликав усіх до спокою і толерантності. Він заявив, що головне нині – не з’ясовувати стосунки, а подумати, як регіон житиме далі.

– Необхідно розмежовувати власну позицію і позицію всієї громади. Ми з'ясовуємо зараз речі, які не стосуються нинішнього стану справ. А попереду нас чекає опалювальний сезон, необхідно забезпечити виплату заробітних плат, пенсій, соціальних допомог. Хто за це відповідатиме?! У владі разом із громадою повинен бути господарник. Кожен повинен усвідомлювати, чи готовий відповідати за такі важливі речі і вирішувати ці завдання, – сказав представник АПУ.

Проте мітингувальники нікого не слухали – продовжували кричати. Не заспокоїв їх ні виступ учасника АТО, ні звернення ветерана Великої вітчизняної війни, який простими словами доводив: раз Президент обрав Кузьменка, а Президента – народ, отже варто довіряти його вибору.

Зрештою, Геннадій Зубко зачитав два укази Президента: один – про відставку Олександра Петіка, подякувавши йому за роботу, другий – про призначення Сергія Кузьменка. Останній звернувся до протестувальників щойно випала нагода.

Голова облдержадміністрації вкотре закликав протестувальників сісти за стіл переговорів і припинити чвари.

– Ми можемо багато тут говорити і відстоювати свої позиції. Але я вас прошу: давайте об'єднаємося, щоб наша Україна була заможною демократичною європейською державою. Ми заплатили велику ціну за свободу і незалежність. Ми всі прагнемо одного – миру у нашій країні. Сьогодні іншого шляху, крім об'єднання немає, – переконаний Сергій Кузьменко. – Я ж сьогодні готовий потиснути кожному руку. Але не кулак! Давайте сідати за стіл переговорів і домовлятися.
e-max.it: your social media marketing partner