Новітні технології і бажання відродити господарство вивели петрівських фермерів на шлях успішного розвитку

,

2595Попри те, що наш регіон має добре розвинене рослинництво, тваринницька галузь, якою колись також пишалася область, по великому рахунку, в занепаді. Дійсно передових тваринницьких підприємств на Кіровоградщині одиниці. Це молочно­товарний комплекс «Петриківське молоко» у селищі Нова Прага Олександрійського району, агрофірма «Мюннт» у Новгородці і – з недавніх пір – приватне сільськогосподарське підприємство «Зарічне» у селі Новий Стародуб Петрівського району. Торік його почала потужно відроджувати родина Давидовських і вже має результати.У створення сучасної ферми вони вклали більше двох десятків мільйонів гривень.

Тваринництво та, власне, і рослинництво занепадали, допоки за відродження господарства не взялася місцева родина. Батько з сином – Михайло та Андрій – торік вирішили, що далі утримувати низькопродуктивних корів неможливо, вирізали все поголів’я і почали реконструкцію ферми. Це стало стартом серйозної роботи і великих вкладень.

– Наприкінці минулого року почали відроджувати господарство, – розповідає «КП» директор «Зарічного» Андрій Давидовський і додає, для відродження тваринницького господарства  закупили найсучасніше німецьке обладнання  й племінну худобу.

На сьогодні господарство на етапі розвитку. Зараз у «Зарічному»  налічується 117 голів дійного стада з продуктивністю близько 20 літрів на добу.

– У планах на наступний рік – отримати 262 голови дійного стада. Розраховуємо лише на себе, – говорить підприємець і уточнює,  тільки на закупівлю самих тварин витратили близько чотирьох мільйонів гривень.  Загалом, включаючи реконструкцію, закупівлю техніки, витратили більше 20 мільйонів. Аби бізнес окупився, констатують, потрібно не менше 5­10 років.

Давидовські розповідають, завдяки сучасному обладнанню, новітнім технологіям та відбірним коровам, вони виробляють якісне молоко. Кажуть, краще, ніж у Європі.

– Нині тваринницька галузь демонструє гарні можливості для вкладень. Ряд керівників господарств займаються молочним тваринництвом на новому рівні. Гарним прикладом цього є родина Давидовських у Петрівському районі, яка по­справжньому вболіває за цю справу. Завдяки роботі таких підприємців ми маємо якісне виробництво, нові робочі місця і поліпшення економічної ситуації,  – відзначив очільник області Сергій Кузьменко.
e-max.it: your social media marketing partner