Обережно – «переселенці»!

,

2664В обласному центрі «липові» біженці зі сходу видурюють у людей гроші. Цю історію «КП» розповіла жителька селища Нового. За її словами, жінка з дитиною, вдаючи з себе переселенку, видурює в людей гроші.

– Це сталося буквально цього тижня. Так вийшло, що я саме була вдома. У двері подзвонила жінка ромської зовнішності, якій на вигляд років під 50, і тут же почала плакатися, що вона переселенка, грошей немає, а в неї дитина, тому просить допомогти. Я завжди готова підставити плече у таких ситуаціях, але тут мене щось зупинило. Видно, занадто перегравала, – розповідає співрозмовниця «КП» Олена. – Я почала розпитувати, звідки саме вона переселилася, чому побирається по людях і де живе. На це плакальниця почала по­хамськи відповідати. Мовляв, воно тобі треба, я ж сказала, що з Донбасу… Тоді я звернула увагу на дитину, яку та водила з собою. Це була дівчинка років десяти. Я сказала, що викличу поліцію. Тоді «переселенка» моментально змінилася в обличчі. Почала кричати, що в мене серця немає і за мить втекла. Я вийшла за нею, так вона навіть у наш будинок більше не заходила, хоча попереду було ще два під’їзди. Тікала дуже швидко.

Олена додає, що переповіла газетярам цю історію, аби убезпечити людей від шахраїв.

– Часто літні люди настільки переймаються такими ось історіями, не розуміючи, їх відверто дурять, що можуть і в квартиру впустити таких «переселенців». А тоді, не дай Боже, щось станеться. Нині дуже неспокійний час, тому краще знати про ймовірні ризики, – пояснює вона.

«КП» тим часом звернулася за коментарем до правоохоронців. Поліціянти кажуть, якщо з’явилася бодай найменша підозра, що перед вами стоїть шахрай, одразу слід телефонувати на 102.

– Поки офіційних заяв із цього приводу у нас не було. Але звертаємо­­­­ся до жителів області з проханням не замовчувати такі факти. Якщо особа здалася підозрілою, попросіть її показати документи. У паспорті має бути вказано місце реєстрації. У випадку з переселенцями, тільки так можна пересвідчитися, чи говорить людина правду. Якщо ж у відповідь почуєте ухиляння чи щось на кшталт цього, – телефонуйте на 102, – заявили «КП» у поліції регіону.
e-max.it: your social media marketing partner