Світловодськ чекає на туристів

,

4832У таких містечках, як Світловодськ, де природа просто кличе до себе бодай на вікенд, літнього сезону чекають, як пришестя. Адже для власників кафе, ресторанів, розважальних закладів і туристичних баз настає час заробітку, а відтак і боротьби за клієнта. Тож потенційних відпочивальників заманюють, хто як може – яхтами, байдарками, смачною кухнею, талановитими колективами і просто неймовірними краєвидами.

Дорогою – звіринець

Дорогою до Світловодська в селі Озера тамтешній фермер створив стаціонарний зоопарк. Побачити екзотичних тварин цікаво буде не лише дітям, а й дорослим. Це саме те місце, де контакт із фауною приносить неймовірне задоволення.

– До нас часто приїздять групи дітей по 20-30 чоловік. Цілий автобус. То вони тут ганяють… Побачать левів – біжать до них. Побачать верблюдів – уже несуться туди. Але найбільше радіють і діти, і дорослі від спілкування з мавпами. Не дивлячись на вік, кривляються, годують, сміються  всі, – розповідає «КП» працівник приватного зоопарку.

У квітні у звіринці народилося маля лами. Тим не менш, воно вже доволі впевнено стоїть на ногах. Є там і ведмідь, і ондатри, і пелікани…

– Ви приїжджайте до нас частіше, привозьте діток. Ми завжди раді гостям, – запрошують у зоопарку.

Ціна квитка – 10 гривень для дітей і 20 – для дорослих.

 

483848374836 

 

Голубе озеро серед сосен

Любителів порибалити, причому і на хижака, кличуть на голубе озеро у селі Свердлівка. Свого часу то був кар’єр, але його затопили і нині водойма у серці соснового лісу стала туристичним об’єктом. Відпочивальників туди заманюють можливістю подихати свіжим повітрям, смачною юшкою і просто поплавати.

Інфраструктура бази нічим не відрізняється від решти подіб­них, але такий релакс по кишені буде насамперед бюджетному туристу. Особливо, коли Крим уже не наш, а морський відпочинок із нинішніми зарплатами перетворився на розкіш.

Єдина біда – дорога, яка веде до озера. Втім туристичні фірми, що не цураються внутріобласних відпочинкових турів, туди довезуть.

Ціна одного будиночка на двох – 100 гривень/доба, на шість місць – 200 гривень.

 

4849

На байдарки – в «Купаву»

База «Купава» в цілому типова для Світловодська. Невеликі дерев’яні будиночки у лісовій зоні. Однак її особ­ливість полягає в можливості покататися на байдарках. Причому це під силу навіть людині, яка ніколи не тримала весло! Перевірено.

Ціна – 70 гривень за годину для тих, хто поселився на «Купаві», і 100 гривень на годину для тих, кого цікавлять лише байдарки. Оптимальний час для огляду мальовничого краєвиду – дві години.

 

48344848

 

Не Божим духом


Щоб не померти з голоду, захопившись відпочинком, є три варіанти виживання. Перший, взяти харчі з собою на весь час. Але в такому випадку слід пам’ятати про безпеку, адже надворі вже спекотно.

Другий – покладатися на світловодські маркети. Однак вони, як правило знаходяться у місті, а відпочинкові бази – за його межами. Тож все-одно доведеться скуплятися на кілька днів.

І третє – порадувати себе повним релаксом і харчуватися у кафе. Такий варіант насамперед підходить для зовсім ледачих і тих, хто має авто. Цінова політика, зрозуміло, залежить від товщини гаманця.

По морю на яхті

Прогулянка штучним морем на яхті – це щось неймовірне, особливо надвечір. Легенький бриз, запах води і знову краєвиди – це те, заради чого варто їхати у Світловодськ.

– Я вперше на яхті! Відчуття неймовірні. Коли дивишся закордонні фільми, здається, яхта – це розкіш, це щось недоступне… А тут… Світловодці щасливі, що народилися в такому місці і мають можливість виходити в море на яхті, – ділиться враженнями Олена.

Година прогулянки на яхті у групі коштує орієнтовно 30 гривень з особи, індивідуальна – трохи більше 200.

 

48354854

 

Унікальний центр

«Острів Гамаюн» неподалік Світловодська будує Володимир Грушка. Унікальність його полягає в тому, що то буде не розважальний центр, а оздоровчий, виховний і реабілітаційний. Створюється він насамперед для дітей, в тому числі з обмеженими можливостями.

Нині будівництво у самому розпалі. Втім навіть із опису його власника, проект вражає.

– Тут буде комплекс для дітей, де вони матимуть можливість безкоштовно оздоровитися, потренуватися і пройти реабілітацію. На території комплексу діятиме безалкогольний порядок. Ті, хто приїде сюди за розвагами, зможуть відпочити у спеціально облаштованій зоні, – зауважує співрозмовник «КП».

Гамаюн – це персонаж східнослов’янської міфології, який зображувався в образі жінки з довгим волоссям і грудьми. За повір’ями, це птах, який співає людям божественні пісні і віщує щастя.

Володимир Грушка розраховує уже за місяць прийняти перших своїх гостей – дітей зі Світловодська.

 

 483948404856

 

Своє. Рідне

Загалом Світловодськ і район – надзвичайно благодатне підґрунтя для розвитку туризму. І розповідати про його «фішки» можна ще багато. Там є природа, є бажання приймати гостей і розвиватися.­ Однак найбільше, про що мріють тамтешні, – так це про інвесторів. Кажуть, тільки за умови фінансових вливань місто і околиці з їхнім неймовірним потенціалом можна буде ставити в один ряд із приморськими курортами. А поки – маємо те, що маємо, як колись казав Леонід Макарович.

 

4857

 

фото: Леся Полежай-Присяжна, Олена Данилишин
 

e-max.it: your social media marketing partner