Талант із Новгородки: сімнадцятирічна Владислава створює «живі» портрети

, КП

5044Владислава Олійник закінчила 11 клас Новгородківського НВК і сьогодні ще складає зовнішнє незалежне оцінювання. Дівчина грає на фортепіано та любить читати. Та найбільше вона захоплюється малюванням. Портрети у виконанні Владислави оживають і здається, що автор – професійний художник із великим досвідом роботи. Але дівчина лише мріє вступити на художній факультет.

Взялася за олівця Влада кілька років тому. Так хотіла втілити свої почуття і передати емоції інших. З того часу малювання настільки захопило, що саме з образотворчим мистецтвом хоче пов’язати своє життя.

– Малювати я почала з 14 років. Люблю це робити під спокійну музику, усамітнено. Зазвичай натхнення приходить після прогулянок на природі, перегляду цікавих фільмів, у похмуру, дощову погоду, коли можна дивитися у вік­но і мріяти, – ділиться дівчина.

Зазвичай Влада створює чорно­білі портрети і в кожному – не лише її талант, а й емоції і душа. А ще – власний секрет.

– Відкрию свій секрет: щоб створити схожі з оригіналом малюнки, потрібно багато часу. Адже головне – деталі. Потрібно бути уважним, відображати всі зморшки та цяточки на тілі, тоді малюнок буде як фото, – зауважує співрозмовниця «КП».

Владислава зізнається, жодного разу не брала участі в конкурсах, не робила виставки своїх робіт, але дуже цього хотіла б. І ось нещодавно працівники Новгородківської дитячої бібліотеки організували першу виставку художніх робіт дівчини.

– Я закінчила 11 клас і нам треба було отримати обхідний лист. Коли я пішла підписувати його у бібліотеку, то працівники сказали, що бачили в інтернеті мої роботи та попросили подарувати їм на пам'ять, а потім і виставку організували, – зізнається Влада.

5043Інколи дівчина створює портрети на замовлення, продає або дарує друзям. Але більшість своїх робіт вона зберігає вдома.

– Буває, замовляють портрети на подарунок. Вартість визначаю за рахунок витраченого часу та сил. Матеріали обходяться відносно недорого, – розповідає вона «КП».

Юна мисткиня каже, серед усіх робіт найулюбленіша – дівчина­українка у віночку. Пояснює, загалом їй подобається малювати на українську тематику. Адже наші дівчата найгарніші у світі…

Окрім звичайної техніки малювання олівцем, Влада випробовує себе і в гіперреалізмі. Так, зауважує, народжуються­ роботи, які важко відрізнити від фото.

– Взагалі, я хочу далі розвиватися. Хотілося б вступити на художній факультет. Але, якщо чесно, навіть не знаю, у який виш. А ще хочу навчитися малювати пейзажі, познайомитися з професіональними художниками, набратися у них досвіду, – ділиться планами дівчина.
e-max.it: your social media marketing partner