Учень Богданівської школи склав ЗНО з української мови і літератури на 200 балів

,

Цього року завдання у тестах зовнішнього незалежного оцінювання, порівняно із торішніми, були значно складніші, констатують і діти, і їхні вчителі, і навіть самі посадовці. Втім, визнають, навіть це не завадило учням отримати найвищі результати. Одним із шести десятків випускників з усієї України, який склав ЗНО з української мови та літератури на максимальні 200 балів, є випускник Богданівської школи №1 імені Ткаченка, що в Знам’янському районі, Анатолій Шестаков. Високий бал – результат багаторічної кропіткої праці хлопця і його вчителя – Олени Ковальової. Сьогодні, коли тести вже позаду, вони обоє радіють і пишаються своїми успіхами.

Сім років поспіль учні Олени Ковальової стають призерами обласних, всеукраїнських олімпіад і конкурсів. Цьогоріч оцінкою роботи вчителя, зокрема, став високий бал зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури Толі Шестакова.

– Ніякого секрету немає. Просто треба любити свою роботу. Він – гуманітарій, ще з п’ятого класу поставив собі мету – добре вивчити мову. Мені легко було з ним працювати, його багаж знань постійно збільшувався і раптом я зрозуміла, що Толя знає вже більше за мене, – жартує і хвалить свого учня педагог, додаючи, що кожен на її місці хоче бачити такий успішний результат своєї роботи. – Коли такі є, то це, звісно, радує і дає натхнення вчити далі.

Високому результату тепер із полегшенням радіє й сам Толя. Каже, тест був для нього не складний, браку знань не відчував. Однак важко було емоційно, дуже хвилювався.

– Олена Володимирівна мені сказала: без 200 балів не повертайся. Тож я не мав ніякого морального права скласти тест гірше, – ділиться випускник.

– З раннього дитинства я захоплювався біологією, – продовжує він. – Не знаю, як так вийшло, що вчителька взяла мене під своє крило і схилила мій інтерес до української мови й літератури. З п’ятого класу сумлінно вивчав предмет і зараз отримав бажаний результат. Біологія мені не стала менш цікава, але своє майбутнє пов’язую з гуманітарною сферою.

Нині хлопець із хвилюванням чекає на результати ЗНО з іноземної мови. Каже, від них залежатиме вступ до обраного вишу. Утім, немає сумніву, що і з цього предмету талановитий учень отримає високий бал. У майбутньому Толя Шестаков бачить себе в журналістиці, тож обрав для вступу й відповідний факультет. Втім хлопець не засмутиться, якщо його життя складеться інакше.

Задоволений успіхами учня і його вчителя й директор Богданівської школи Сергій Бойчук.

– Анатолій Шестаков підтвердив свою золоту медаль. Він має досить високі результати ЗНО і з інших предметів. Звісно приємно, коли наші випускники отримують 200 балів. Це результат і їхнього навчання, і роботи вчителя. Олена Ковальова щороку готує розумних учнів, і вони підтверджують це своїми перемогами. Сім років поспіль її учні здобувають перемоги в олімпіадах, конкурсах, – розповів «КП» директор школи.

– Богданівська школа імені Ткаченка традиційно показує високий рівень підготовки учнів. Цього року в області хороші результати зовнішнього незалежно оцінювання отримали також вихованці Новоукраїнської гімназії, Олександрійського ліцею інформаційних технологій, ліцею Короткова, гімназії №5, навчально-виховного об’єднання №8, – каже начальник управління освіти облдержадміністрації Володимир Таборанський і додає, клопотатиме, щоб Олені Ковальовій, учень якої підтвердив отримані знання високим балом ЗНО, присвоїли звання Заслуженого вчителя України.
e-max.it: your social media marketing partner