Два місяці: Неповнолітню Соню шукають і досі

,

5294Зникнення 15-­річної Софії Буц із Пантаївки Олександрійського району досі викликає більше запитань, аніж відповідей. Дівчинку викрали чи вона сама пішла з дому? Відповідь на ці запитання вже шукали в студії ток­-шоу «Говорить Україна», куди звернулася мама школярки за допомогою.

Її украли силоміць?

Востаннє Соню бачили 1 травня о 22:00 біля пантаївського ринку на узбіччі дороги. Вона попрощалася зі своїми подругами і пішла додому. Втім, що сталося з дівчинкою і куди вона зникла дорогою – і досі загадка.

Мама дівчинки Ірина розповідає, про зникнення доньки дізналася від своєї мами.

– Мама вранці прийшла, а прабабуся каже, що Софія не ночувала вдома. Такого жодного разу не було. Вона відповідальна дитина, – говорить Ірина і додає, що сама тієї ночі була у знайомих.

Того вечора, переповідає жінка, Соня планувала йти на дискотеку, однак її скасували. Тож вона гуляла з друзями на вулиці. Вони ж і провели її. Варіант, що дівчина могла сама піти з дому, Ірина категорично відкидає.

– У нас не було з нею сварок. У нас були хороші відносини. Вона не могла сама піти з дому, – переконана жінка. – Її викрали силоміць.

Страшилка «Чорний джип»

Житель сусіднього села Олег упевнений, що зникнення Соні пов’язане з поя­вою в селі чорного джипу. Адже за кілька днів після зникнення дівчини, його доньку намагалися викрасти саме на чорному позашляховику без номерів.

– Вона йшла до школи. Позаду їхала машини. Відкрилися двері. Обличчя у них були закриті банданами. У фуражках. Кажуть, давай ми тебе підвеземо. Вона відмовилася. Відкрилися двері, виліз водій, почав тягнути її за руку. Позаду вона почула, що їхала машина. Він відволікся, донька вислизнула і побігла в напрямку школи. Люди кажуть, що бачили цю машину в селі.., – переповідає історію чоловік.

Соня пішла сама

Одна з версій зникнення неповнолітньої Софії – вона сама пішла з дому і все через маму. Мачуха дівчини – Зоя – переконана, рідна мама не займалася донькою.

За день до зникнення Соня у своєму щоденнику написала: «Доброго ранку! Настрій не дуже, мами немає вже третій день. Завтра вже Пасха, а її ще немає, бабуся дуже сердиться і плаче»…

– Дитину виховували бабуся і прабабуся, – заявила Зоя.

Деякі секрети дівчини знала і її подруга Олена. Дівчині відомо про непрості стосунки Соні з мамою, про те, що мама йшла з дому і випивала, а Софії тим часом доводилося няньчити меншу сестричку.

Слово ясновидців

Для пошуку дівчинки телевізійники підключили й екстрасенсів. Ті теж вважають, що Соня не витримала сімейної атмосфери. Ясновидці заспокоїли, що дитина жива.

– Йде інформація, що вона тікає з дому. Там велику роль грає мама… Вона жива. Є хлопець, який знає, де вона. Соня йому дуже довіряла, – каже екстрасенс Ірина Шахунова.

– Дівчинку не викрадали. Вона пішла з людиною, яку знала. І все відбулося за обопільною згодою і попередньою домовленістю, – додає відьма Симона Бородіна.

Поліція шукає

Тим часом поліція не припиняє пошуків неповнолітньої Софії. І хоча два місяці – термін доволі значний, все ж правоохоронці заспокоюють: навіть за такий період людину знайти можна.

– Поки нічого нового, – розповідає «КП» начальник Олександрійського міського відділу поліції Олександр Кодак. – Усі можливі слідчі дії як проводилися, так і проводяться. Нових обнадійливих зачіпок поки немає. Версії залишаються ті ж самі – від самовільного покидання дому до викрадення і того, що дитина могла стати жертвою злочину.
e-max.it: your social media marketing partner