В Олександрійському районі жінка побила дворічного малюка до струсу мозку?

, Олена Сідорова

5483Жителька Олександрії Оксана, приїхавши в село до своєї матері, побила чужого дворічного хлопчика до струсу мозку. Втім сама жінка це заперечує. Натомість мама дитини – Наталя – запевняє, що син постраждав, а поліція бездіяла цілий тиждень і схаменулася лише після натиску журналістів.

У той вечір мої два сини гралися на подвір’ї, – розповідає жінка. – Поряд проходили зі своїми дітьми моя племінниця і її подруга з однорічною дівчинкою. Мій найменший син Артем підійшов до тієї дів­чинки і хотів чи то обійняти її, чи то доторкнутися, взяв за плече, а вона впала. На це у її мами відбулася неадекватна реакція – вона штовхнула мою дитину так, що Артем упав на асфальт, вдарився головою і зчесав руку. Потім вона його схопила, різко підняла і знову вдарила. Племінниця забрала мого сина і каже: «Що ж ти робиш? Навіщо ти його б’єш? Він же ж маленький!». Це абсолютно її не заспокоїло і вона продовжувала бити Артема в неї на руках.

– Того ж вечора я прийшла до Оксани і спитала: «Навіщо ти побила мою дитину?». Вона відповіла: «А навіщо він чіпав мою? Так, я його била і бити буду, якщо він ще раз підійде до моєї доньки», – продовжила Наталя.

Втім Оксана має іншу версію подій. Каже, дитину не чіпала, тим паче – не била.

– До моєї доньки підбіг Артем, – розповідає у свою чергу про події того вечора жінка. – Те, що він її просто взяв за руку – не правда. Він її душив і кинув на асфальт. Я підбігла, взяла його за одяг і відставила. Племінниця Наталі взяла його на руки. У цей час старший син Наталі стояв і сміявся, а коли я сказала, щоб він пішов покликав свою маму, розплакався, бо вона на нього сваритиметься за недогляд молодшого. У моєї дитини також були подряпини, червоні сліди на шиї, але я нікому не скаржилася. Її Артем вдарився головою скоріше вдома, коли вона його виховувала! Все село бачить, що діти граються без нагляду, неохайні, брудні, тиняються вулицями. Я її дітей і пальцем не чіпала!

Увечері маленькому Артему, за словами Наталії, стало зле. Він відмовився їсти, просив лише води, вночі погано спав і плакав.

– Зранку поїхали в лікарню, ­діагностували струс мозку. Два дні лежав під крапельницями, приймав таблетки, – констатує Наталя і додає, що хоч і минуло вже достатньо часу після лікування, проте говорити про нормальний стан дитини ще зарано. – Син почав боятися дорослих. Раніше такого не було, він легко йшов до людей, особ­ливо до жінок. Зараз дитина абсолютно всіх незнайомих боїться, хапає мене за руку і ховається.

Наступного дня батьки звернулися­ з заявою до поліції і зняли побої.

– Цілий тиждень поліція нічого не робила, – запевняє жінка. – Слідчий каже, що чекають виснов­ків судмедексперта, той натомість киває на слідчого, а лікарня історію хвороби нікому не давала, бо її ніхто не просив.

– Усю історію хвороби вже переглянув слідчий, – додає головний лікар Олександрійської центральної районної лікарні Валентина Гарагуля. – Невролог діагностував дитині закриту черепно­мозкову травму та струс головного мозку. Також були подряпини на лівій кисті. Протягом півтори доби дитина знаходилася на стаціонарі, далі ми відпустили на амбулаторне доліковування.

Тим часом начальник Олександрійського районного відділення поліції Віталій Кравцов запевнив «КП», що за фактом даного правопорушення відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 125 Кримінального кодексу – умисне легке тілесне ушкодження. Наразі триває досудове слідство і правоохоронці чекають висновків судово­медичної експертизи.

 

фото: ілюстрація

e-max.it: your social media marketing partner