Кращі курсанти кіровоградської «льотки» відвідали Лондон

, КП

5486Два десятки курсантів Кіровоградської льотної академії, що увійшли до сотні переможців всеукраїнського проекту «Авіатор», який вже вп’яте проводить Благодійний фонд Бориса Колеснікова, відвідали престижний авіасалон Фарнборо в Лондоні. Курсанти провели чотири дні в столиці Великобританії. Там ознайомилися з передовими технологіями світового авіапрому, відвідали авіавиставки і поспілкувалися з авіабудівниками. Організатор проекту повністю покрив витрати на поїздку – візи, дорогу та проживання.

Торік я почув від керівництва академії про конкурс «Авіатор», де призом була поїздка до Франції на авіашоу Ле Бурже, екскурсія Парижем і поїздка в Діснейленд. Мене це зацікавило і я вирішив випробувати себе. Цьогоріч два десятки курсантів із нашої академії потрапили до сотні кращих. Переможцям надавалася можливість поїхати до Лондона. Не уявляєте, як ми чекали на день вильоту, – розповідає курсант «льотки» Артур Юшков і додає, Лондон неабияк надихнув. – Таке місто просто надихає. Воно чудове! Проїжджаючи околицями, ми спостерігали за маленькими і затишними двоповерховими будиночками з невеликими клумбами – це типово для літніх англійців. Але за півгодини­годину Лондон­сіті зустрів сучасними висотками і бурхливим життям. Але найцікавіше, це старовинна архітектура та пам'ятки: Біг Бен, Букінгемський Палац, Вестмінстерське абатство, колесо огляду і багато­-багато іншого.

– На другий день нас повезли на авіашоу, влаштували зустріч із представниками Boeing та Airbus. Ми також мали змогу роздивитися моделі літаків, поспостерігати за польотами. Було дуже круто! – із захватом каже Євген Свиридов, який теж потрапив до двадцятки переможців із Кіровограда.

– А вже в останній день ми відвідали парк розваг. Це було щось неймовірне! Адреналін, емоції… Цей парк – один із найбільш екстремальних у світі. Вражень, як і знань, від поїздки море. Тому хотілося б сказати величезне спасибі фонду Бориса Колесникова за те, що подарував нам прекрасну можливість побувати на одному з кращих авіасалонів у світі і за те, що вкладає час, сили і гроші в молодь розвиваючи майбутнє української авіації, – додав ще один переможець – курсант «льотки» Ігор Батяшов.

Керівництво академії успіхами своїх студентів задоволене. Сергій Неділько каже, для студентів це перш за все заявка на подальшу успішну роботу.

– У випускних документах ми зазначимо, що вони є переможцями такого конкурсу. Це дасть їм певні переваги, коли влаштовуватимуться на роботу, – зазначив він.

Нагадаємо, у конкурсі брали участь дев’ять вишів. Він стартував ще восени та мав шість етапів.

фото: БФ Бориса Колеснікова
e-max.it: your social media marketing partner