У Новоархангельську поліцейський врятував пораненого чоловіка

, Олена Сідорова

5963У Новоархангельську слідчий тамтешнього відділення поліції 23-­річний лейтенант Віталій Тарахтій врятував життя 59­-річному чоловікові, який стікав кров’ю від поранення з мисливської рушниці.

Біда сталася у неділю пізно ввечері. Біля магазину потерпілий зустрів свого 62­-річного знайомого, з яким у нього часто виникали суперечки. Цього разу теж не обійшлося без конфліктів.

– Того вечора я просто вийшов у магазин по хліб, – розповідає Віталій. – Біля крамниці побачив, як двоє чоловіків сваряться і штовхають один одного. Ми ще з одним невідомим мені чоловіком розтягнули їх і я сказав, щоб вони не билися, а йшли додому. Один із чоловіків сів у машину і пообіцяв повернутися з підмогою. У цей момент я продов­жив вмовляти іншого піти додому. За хвилин п’ять він погодився, але, як на зло, тут повернувся інший. У них продовжився конфлікт і той, що приїхав на машині, дістав із перед­нього пасажирського сидіння рушницю. Продовжилася штовханина, далі пролунало кілька пострілів у повітря. Втім, напевно, через те, що потерпілий вибивав рушницю з рук її власника, той вистрілив у нього. Після цього, не зволікаючи, сів в автомобіль і втік.

Віталій одразу підбіг до потерпілого, який лежав із кульовим пораненням у живіт.

– Я почав відтягувати його з дороги, одночасно сказав людям, щоб викликали швидку, – каже хлопець. – У цей час поряд зупинився автомобіль, кажу водієві: «Давай, поїхали, ніколи думати!». Поклали його в машину (я був постійно поруч, тримав його, розмовляв із ним, щоб він не знепритомнів від больового шоку) і доставили в лікарню.

– Лікарі сказали, що потерпілого привезли вчасно, бо травма надто тяжка і реагувати треба було швидко. Операція, наскільки мені відомо, пройшла успішно і життю чоловіка нічого не загрожує, – сказав «КП» слідчий і додав, що на його місці кожен би вчинив так само.

Підозрюваний, який невдовзі сам прийшов до відділку поліції і зізнався у злочині, нині дає пояснення слідчим. Водночас працівники Новоархангельського відділення поліції розпочали кримінальне провадження за частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу – замах на вбивство. Тепер йому загрожує позбавлення волі терміном від 7 до 15 років.
e-max.it: your social media marketing partner