У Кіровограді в лікарні швидкої допомоги відвідувачам ніде сходити в туалет?

, Олена Сідорова

6273У приймальному відділенні Кіровоградської міської лікарні швидкої допомоги відвідувач Сергій (ім’я змінено, – «КП») не зміг потрапити в туалет, оскільки, як він запевняє, той був зачинений. Лише після того, як чоловік звернувся до чергового лікаря і нагримав на медперсонал, двері до вбиральні йому відчинили.

– На першому поверсі шукав туалет, – розповідає Сергій. – Один зачинений, бо він, як мені пояснили, лише для здачі аналізів. Знайшов інший – на ньому величезний амбарний замок. На моє запитання, куди можна сходити в туалет, медсестра відповіла, що її це не обходить. Не турбує її і той факт, що це публічне місце і медзаклад зобов’язаний мати хоч одну відкриту вбиральню. Черговий лікар так само спілкувався зі мною доволі різко. Відкрили лише тоді, коли я ледь не нецензурно попросив. Так не повин­но бути! Такого хамства я ще не бачив. Обурило, що через цілком природну потребу мене змусили принижуватися.

Підтверджує слова Сергія і кіровоградка Діана Бондаренко, яка стала свідком події.

– Лише після того, коли цей немаленький чоловічок загнув добрячого мата, йому відчинили той диво­кабінет, який туалетом навіть, на жаль, назвати не можна! – констатує Діана.

Втім керівництво Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги переконує «КП», що такого навіть бути не могло, адже доступ відвідувачів до туалетів не обмежений.

– Такого не може бути, оскільки у нас у закладі є туалети, які цілодобово відкриті для відвідувачів, – переконує головний лікар закладу Валерій Скороход.

6275Завідуючий приймальним відділенням Ігор Жаравін, який того дня спілкувався з відвідувачем Сергієм, так само запевнив «КП», що інциденту не було і проблеми, зрештою, також.

– Мене викликали в приймальне відділення, там стояв чоловік, який запитав: «Чому закритий туалет?», – розповідає свою версію завідуючий. – Я пояснив, чому. Але те, що він хоче в туалет, не сказав. У нас у приймальному відділенні один туалет, а не два. Амбарних і навісних замків на ньому немає! Так, його дійсно зачиняють, бо хворі, яких доставляє «швидка» і які терміново мають здати аналізи, часто не можуть цього зробити через безпритульних чи наркозалежних, які люблять там спати. Є ще інша вбиральня, але не в приймальному відділенні, а на шляху до рентгенкабінету. Якщо відвідувачі просять, їм відчиняють. Тобто проблем, щоб вільно сходити у нашому закладі в туалет, немає. Скільки років працюю – така скарга вперше.

Та як би там не було, але Сергій і свідок того інциденту Діана, аби попередити такі ситуації в майбутньому, вже поскаржилися чиновникам.

– Хотілося б, аби лікарі (не кажучи вже про медсестер) розуміли, що більш публічного місця, аніж приймальне відділення, у лікарні не знайдеш, тому туалет там повинен бути відчиненим. Інакше наступного разу знайду баночку і поставлю під дверима вбиральні. Нехай тоді викликають поліцію. Людина прийшла до туалету, а те, що вона «вимушена справляти потреби біля нього», – це ваші проблеми, – додала Діана.

А поки чиновники з’ясовуватимуть, де чия правда, «КП» розпочинає чергове дослідження. Журналісти газети особисто перевірять, чи пускають до своїх убиралень жителів обласного центру державні й комерційні установи. Результати можуть бути або зовсім несподіваними, або цілком очікуваними.
e-max.it: your social media marketing partner