Дякую, що повірили в нас!

,

6407У неділю вперше у Кіровограді відбувся фестиваль «Допоможи дитині жити», покликаний привернути увагу всіх: чиновників, медиків і громадськості до проблеми порятунку онкохворих дітей. Нині в обласній дитлікарні за власне життя борються більше двох десятків юних пацієнтів. Втім для більшості з них питання життя – це питання коштів. Адже процес лікування сьогодні обчислюється десятками, а то й сотнями тисяч гривень. Організатори першого благодійного фестивалю зібрали на порятунок дітей, які борються з раком, майже 50 тисяч гривень.

Власне, організатори фестивалю поставили за мету зібрати гроші на допомогу таким діткам. Заради цього влаштували лотерею доброти, ярмарок і благодійний концерт.

Лесі Присяжнюк – уже вісім. Майже два з половиною роки дитина боролася з раком і перемогла. Разом із мамою вона прийшла на захід, аби підтримати інших дітей.

– Я би хотіла побажати здоров’я усім, хто мені допомагав. А всім діткам, які зараз лікуються, одужати і повернутися­ з лікарні живими, – говорить дівчинка.

Окрім Лесі, на фестиваль прийшли діти, бій за життя яких все ще триває. Серед них – десятирічний Гліб. У нього – злоякісна пухлина мозку. Буквально наступного після фестивалю дня він заступив на останній, 33­денний, блок хіміотепарпії.

– Дякую, що повірили в нас! Усе було круто. Моя мама не хотіла одразу їхати, певно, боялася, як я відреагую. Та коли я побачив у фейсбуці інформацію про цей захід, то попросив усю сім’ю поїхати зі мною – маму, тата, сестричку. Цей фестиваль додав мені сил. Я тепер вірю в перемогу! – заявив на радощах Гліб.

– У мого синочка Діми зараз закінчується останній протокол хіміотерапії. Просто величезне спасибі за цю підтримку, – плачучи, дякує мама Діми Леонтьева – Наталя, які борються з хворобою більше року.

– На фестивалі вдалося зібрати 48 тисяч 108 гривень. На ці кошти ми придбаємо лікарські препарати для діток гематологічного відділення дитячої обласної лікарні. Результат фестивалю показав, що жителі нашого міста вміють об’єднуватися і допомагати, тому ми зробимо все можливе, аби фестиваль став традиційним, – прокоментувала організатор, представник Кіровоградського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД», журналіст Вікторія Семененко і подякувала як від себе, так і від імені глядачів колективові «Анна­-Марія», який зголосився також стати частиною благодійного проекту.

 6410

6409  6412

6411  6415

6416

6417

6418

 

e-max.it: your social media marketing partner