Дует «Анна-Марія»: ми віримо в добро

,

6495Вони здобули перемогу у телепроекті «Шанс», стали фіналістками програми «Голос країни», отримували призові місця на престижних фестивалях і конкурсах, та при всьому залишаються простими, щирими і справжніми з глядачами. Дует «Анна-Марія» нещодавно полонив виконанням пісень жителів обласного центру. Дівчата абсолютно безкоштовно погодилися виступити під час першого благодійного фестивалю «Допоможи дитині жити», влаштованого на підтримку онкохворих дітей. Анна та Марія Опанасюк розповіли «КП» про свою творчість, плани і чому так вірять у добро.

«КП»: Насамперед, дівчата, хочу передати вам величезну вдячність від кіровоградських глядачів за ваші добрі серця. Онкохворі дітки, їхні батьки і ті, хто прийшов підтримати малих у боротьбі з раком на фестиваль, надзвичайно схвильовані вашим учинком. Зрештою, чимало теплих слів вони написали вам у соцмережі… Взагалі, як часто ви берете участь у благодійних заходах?

«Анна­-Марія»: На відміну від багатьох артистів, ми шукаємо можливість, щоб приїхати і виступити, а не причини, чому ми не можемо цього зробити. На жаль, багато наших колег перестали вірити у такі благодійні заходи. Ми ж, навпаки, віримо в те, що існують люди, які хочуть допомогти. Ми обговорили і вирішили, що обов’язково візьмемо участь у концерті. Ми не зробили нічого надзвичайного, це наш маленький внесок у таку велику справу.

Коли нам пропонують брати участь у схожих благодійних проектах, ми намагаємося не відмовлятися. Після заходу завжди цікавимося, чи пішли зібрані гроші за признанням, яка подальша доля тих, кому ми допомагали.

Пам’ятаємо одну таку акцію, яка нас дуже надихнула. Торік був великий концерт у Білій Церкві, на якому збирали кошти на лікування від раку для одного хлопчика. Його звати Дмитро. На той час він із мамою знаходився на лікуванні у Білорусі. Знайшлися волонтери, які зібрали артистів і влаштували заради цієї дитини концерт. Тоді був дощ, погана погода, але попри це зібралося багато людей. Після того, ми періодично телефонували і питали, як Дмитрик почувається. Йому вдалося подолати хворобу, зараз йому значно краще. Це доводить, що не даремно робляться всі ці справи. Нас такі заходи дуже надихають…

«КП»: Ви не вперше були у Кіровограді. Як ваші враження від міста?

«Анна­-Марія»: Ми у вас уже втретє. До речі, були тут нещодавно. У нас є хороший друг, який навчався в Київській духовній академії при Києво­Печерській лаврі, Діонісій Буренко. Саме він нас запрошував у місто. Тут ми зустрічалися зі студентами і школярами у бібліотеці, розповідали їм про нашу творчість, співали пісень... Також заїжджали у лікарню, де пребувають покинуті немовлята. У відділенні співали їм колискові.

На той момент у нас не було часу познайомитися з містом. Завжди тут буваємо наскоками. На прогулянки часу залишається обмаль. Але нам сподобався великий храм поряд із пам’ятником Ангелу.

До речі, цього разу ми були у захваті від театру. Не кожне місто має такий чудовий зал. Дуже приємно виходити на таку сцену. А так – треба ще приїздити до вас у гості, аби краще познайомитися з містом.

Щоправда, дороги до вас – справжня біда. На них ми звернули увагу і коли їхали сюди, і в зворотному напрямку.

Ми чимало подорожуємо Україною і мусимо сказати, що деякі дороги нас приємно вражають, як наприклад, у Рівненській області. Там хороше шосе. А от траси до Одеської і Кіровоградської областей залишають бажати кращого. Дивно, чому їх досі не ремонтують, не звертають увагу…

6496«КП»: Як часто ви виступаєте з концертами?

«Анна­-Марія»: Літо ось закінчилося… Взагалі цей період вважається не надто активним. Але в нас цього року влітку була дуже насичена програма – багато концертів і зйомок, здебільшого в Україні. Втім, у серпні ми встигли побувати у Польщі. Вересень теж за графіком був напружений. Нещодавно були в Баку – там був великий концерт.

«КП»: Розкажіть, як ви потрапили на сцену? З чого все почалося?

«Анна-­Марія»: Уперше на сцену ми вийшли, коли нам було по шість років. Це було в Криму на конкурсі близнюків. Ми там перемогли. Десь у 12 років почали займатися вокалом професійно, їздили на різноманітні фестивалі як в Україні, так і за кордоном.

Потім був телепроект «Шанс». Тоді про нас дізналося багато людей. На той час нам дуже допоміг Кузьма Скрябін. Він доброзичливо до нас поставився, помітно було, що нам симпатизує. Ми з ним потоваришували, зробили спільний сольний концерт. Кузьма неодноразово запрошував нас виступати на тих чи інших заходах. Взагалі, нам щастило на людей, які допомагали і допомагають.

По-­перше, це батьки, адже вони ніколи не казали, що ми займаємося чимось несерйозним. Вони навпаки нас дуже підтримували, адже знаємо, що не в усіх так відбувається.

Щоправда, спочатку батьки нам сказали так: «Ми радимо вам здобути юридичну професію, а далі обирайте самі, чим хочете займатися у житті». На сьогодні у нас дві вищі освіти – юридична і музична. Але в якості юриста ми не працювали жодного дня, хоча закінчили навчання з червоними дипломами і нас запрошували залишитися в аспірантурі.

Коли навчалися, весь час співали. Жодної перерви не робили. Навіть, коли йшли вступати до вишу, точно знали, що не будемо працювати в державних органах, прокуратурі чи слідчими.

«КП»: Хто вам пише тексти і музику для пісень?

«Анна­-Марія»: Взагалі, писати для себе ми почали не так давно. Раніше теж писали, але досить критично ставилися до того, що виходило. Писали, але не виконували.

Дві пісні для нас написав Ваня Дорн. На обидві вже зняли кліпи.

Але пройшов час і ми зрозуміли, що ніхто з авторів так не відчує і не зрозуміє нас, як ми самі. Тож почали більше писати самостійно. Але, зізнаємося, жодної пісні ми не написали разом, тобто у співавторстві. ­ Є пісні, які, наприклад, написала Аня, а є, які написала я.

У нас не так давно вийшов перший альбом. Із 13 треків – 11 пісень саме нашого авторства. Ми співаємо двома десятками мов. Коли нас запрошували на концерти до інших країн, наприклад, до Франції, Азербайджану чи Польщі, ми думали, що добре буде, якщо виконаємо не лише свою програму, а й заспіваємо одну чи дві пісні мовою тієї країни. Це був феєричний успіх!

«КП»: Що плануєте робити найближчим часом?

«Анна-­Марія»: Працювати. У нас запланований дует із одним відомим артистом. Поки не говоритимемо з ким саме, бо ще не записали пісню. Але це буде цікаво. По­друге, обов’язково буде нова пісня від нас. І потихеньку набирається матеріал для другого альбому.

 

6497

e-max.it: your social media marketing partner