У мене влучили три кулі. Це відбулося дуже швидко – буквально за хвилини півтори. Відкрив очі – Денис лежить поряд

, Олена Сідорова

6744Як уже повідомляла «КП», в обласному центрі на перехресті вулиць Кавалерійська та Чміленка біля нічного клубу «Вельвет»­ підстрелили двох хлопців. Від вогнепального поранення, несумісного з життям, помер 26­річний Денис. Інший постраждалий – Роман, який усього лише кілька днів тому повернувся з АТО, – наразі знаходиться у лікарні. Він розповів «КП» як усе сталося.

Уніч на 2 листопада двоє хлопців відпочивали у клубі, грали у боулінг, а опісля вийшли на вулицю, де у них виник конфлікт із невідомим. Той у відповідь відкрив вогонь. За інформацією «КП», стріляли з пістолета Макарова.

– Ми почули крики на вулиці – сварилися хлопець із дівчиною, від цього був сильний шум, – пригадує постраждалий Роман. – Підійшли до них, зробили зауваження, щоб вони тихіше себе поводили, бо вже був пізній час. Але раптом пролунав постріл. Я не бачив, як стріляли в Дениса, почув лише постріл… Хотів кинутися на того, хто стріляв, але він почав палити в мене. Мені до нього не вистачило буквально кількох стрибків… У мене влучили три кулі. Це відбулося дуже швидко – буквально за хвилини півтори. Відкрив очі – Денис лежить поряд. Швидку і поліцію викликав наш третій товариш, який стояв на іншому боці вулиці.

Обох постраждалих доставили до лікарні з вогнепальними пораненнями черевної порожнини. Дениса врятувати не вдалося. Роман зараз перебуває в хірургічному відділенні і нині оговтується від операції.

– Романа привезли о третій годині ночі 2 листопада, – каже заступник головного лікаря з хірургічної допомоги Кіровоградської міської лікарні швидкої медичної допомоги Валерій Заремба. – Ми провели первинну передхірургічну обробку ран, видалили кулі, здійснили прошивання і дренування цих ран. На даний час стан потерпілого середньої тяжкості, його життю нічого не загрожує.

Тим часом обласна поліція підозрює у вбивстві вірменина Арсена Мартиросяна 1990 року народження.

За інформацією друга загиблого, волонтера Олексія Тітова, Мартиросян і раніше скоював злочини – бійки, грабежі, навіть був учасником резонансного вбивства в Дендропарку десять років тому – тоді кілька хлопців битами забили до смерті хлопця, який заступився за дівчину, до якої ті чіплялися.

– Дійсно, ця особа раніше потрапляла в поле зору правоохоронних органів, – каже речник обласної поліції Віталіна Бевзенко. – У 2006 році за фактом умисного вбивства розслідувалася кримінальна справа, в якій цей чоловік проходив свідком, відповідно, він покараний не був. У 2014 та 2015 роках так само були кримінальні провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень і грабежу. Вони направлені до суду.

Нині Мартиросяна оголосили в розшук. Відповідно відкрите кримінальне провадження. Втім друзі загиблого підозрюють, що йому і цього разу вдасться уникнути покарання.

– Ми маємо всі підстави вважати, що вбивцю будуть «відмазувати». Якщо знайдуть, звичайно. Хто стане його наступною жертвою – одному Богу відомо. Я впевнений, що механізм «спускання справи на гальмах» уже запущений. Я вас дуже прошу: допоможіть зробити так, щоб ні в кого не виникло бажання його «відмазувати». Щури бояться світла. Вони бояться розголосу. А вбивця повинен бути покараний, – додав друг загиблого Тітов.

Наразі правоохоронці звертаються до всіх, кому відома будь­яка інформація про місцезнаходження підозрюваного, повідомити за телефоном «102» або звернутися до найближчого відділення поліції.

Тим часом «КП» звернулася за коментарем до очільника обласної Спілки вірмен Тіграна Хачатряна.

– Звичайно, вірменська діаспора в курсі цієї події. Ми шоковані, – коментує він. – Засуджуємо цей вчинок і вважаємо, що людина має понести покарання за скоєне. Нам шкода і батьків постраждалих хлопців, і родичів Арсена, які живуть у цьому місті. Але ми маємо розуміти, що злочинці не мають національності.

Хачатрян каже, готовий до того, що зараз підніметься хвиля ненависті містян до вірмен, але тут же зауважує, його діаспора упродовж багатьох років намагалася вибудовувати гарні стосунки з кіровоградцями, беручи участь у різних благодійних проектах.

– Як показує тенденція, практика і життєвий досвід, після цього випадку почнеться хвиля ненависті жителів міста до вірмен. Ми готові до цього. Але діаспора, коли долучається, наприклад, до благодійності, не дивиться на національність. Тому, якщо в цій ситуації будуть піднімати національне питання, то це, скоріше за все, робитимуть нерозумні люди. Ми багато років у цьому місті формували хороше враження про вірмен, а знайшлися­ люди, які в одну мить знищили нашу працю, – підсумував очільник вірмен Кіровоградщини.
e-max.it: your social media marketing partner