Студенти розписали стіну біля дитячого майданчика

,

6975В обласному центрі студенти й викладачі будівельного коледжу розписали стіну біля дитячого майданчика по вулиці Чміленка,71 – зобразили місто своєї мрії. Кошти на реалізацію ініціативи отримали завдяки участі в програмі «Активні громадяни».

Студенти пояснюють, це їхній перший мистецький проект. Запропонували його троє викладачів закладу.

– Наш викладач Людмила Харламова подала ідею розфарбувати цю стіну. Це територія, яка знаходиться в центрі, вона дуже цінна, тому є багато людей, які хочуть там щось побудувати. Але мешканці будинку як можуть відстоюють цю землю, – розповідає викладач англійської мови Наталія Кузенна.

Обійшовся проект у 14 тисяч гривень. Кошти на придбання необхідних матеріалів вдалося отримати завдяки участі в програмі «Активні громадяни» від Британської Ради. Викладачі й студенти довго розмірковували, що саме зобразити на стіні.

– Ми ходили зі студентами, обміряли цю стіну, малювали ескізи. Потім усі напрацювання показали керівництву нашого коледжу і в результаті відібрали три ескізи, – розповідає викладач спецдисциплін Тетяна Пенязь.

В основі малюнка – дорога, що веде у «місто мрій». Над розписом студенти працювали майже місяць. Кажуть, малюнок наносили з душею.

– Прагнули зробити це місце таким, щоб діти і дорослі хотіли сюди приходити із задоволенням. Тому розробили легкий ескіз з дитячими елементами. Але малюнок буде цікавий не лише дітям, а й дорослим, – поділилася студентка будівельного коледжу Ольга Леонова і додала, зупинятися на одному малюнку не будуть, втім ідеї, як ще можна прикрасити дитячий майданчик, поки тримають у таємниці.

 

Фото: Олена Карпенко

 

e-max.it: your social media marketing partner