Жителька обласного центру на врученні волонтерської премії вкотре закликала звільнити брата з полону бойовиків

, КП

6999Кіровоградка Людмила Глондар на врученні волонтерської премії «Євромайдан SOS» у столиці вкотре закликала владу відокремити процес звільнення від політики та повернути її брата Сергія й інших військових, які нині перебувають у полоні бойовиків, додому до Нового року.

– Ми поза політикою, не входимо в жодні організації. Ми реальні люди з реальними проблемами, які необхідно вирішувати. Мінські угоди неефективні у цьому питанні. Інакше результат був би інший. За весь 2016 рік звільнено всього 18 осіб. Більше десятка нині уже по два роки перебувають у полоні, а дехто й більше, – нагадала вона «КП».

Жінка каже, родичі військовополонених нині вимагають, аби на міжнародному рівні говорили не лише про агресію, а й про звільнення людей.

– Ми закликаємо делегованих представників гуманітарної підгрупи в Мінську активізувати переговори й показати нам результат. Уже півроку з полоненими немає зв’язку. Потрібно вживати заходів! Коли цим питанням займалися волонтери та СБУ – не було таких проблем, аж поки долю наших хлопців не переклали на результат Мінських переговорів, – наголошує Людмила Глондар.

Як уже неодноразово повідомляла «КП», кіровоградські спецпризначенці Сергій Глондар та Олександр Коріньков утримуються російськими бойовиками другий рік поспіль.

Родичі військовополонених оббивають пороги усіх можливих кабінетів, аби визволити їх.

 

e-max.it: your social media marketing partner