У Кіровограді екс-міліціонери знову вимагали підвищення пенсій

,

7045Близько двохсот колишніх правоохоронців із усієї області вкотре вийшли у Кіровограді на мирну акцію протесту. Пенсіонери міліції вже втретє за рік таким чином вимагають перерахунку пенсій та інших соціальних гарантій, оскільки поперед­ні заклики представників силових відомств бажаних результатів не дали. Численні звернення колишніх міліціонерів влада досі ігнорує.

Протести екс­силовиків набули всеукраїнського значення. В День Збройних сил України міліціонери протестували не лише в Кіровограді, а й в інших обласних центрах. Частина екс­правоохоронців із кожної області поїхали в столицю.

– Ми вимагаємо те ж саме, що й на попередніх акціях – аби держава дотримувалася законів і Конституції. Просто хочемо, щоб представники влади нарешті нас почули. Тому вимагаємо, щоб народні обранці дотримувалися закону і, врешті­решт, вирішили питання нарахування пенсій екс­працівникам правоохоронних відомств, – розповів «КП» один із організаторів мітингу, екс­міліціонер Анатолій.

Нагадаємо, ще в квітні більше двох сотень працівників міліції з усієї області оголосили безстрокову акцію протесту. Вони вимагали перерахувати пенсії і повернути їм надбавки за оперативно­розшукову роботу, які отримують їхні колеги з усіх областей України, але не отримують ті, хто працював на Кіровоградщині. Друга й головна вимога – щоб Закон «Про Національну поліцію», відповідно, всі гарантовані ним виплати і соціальні гарантії, розповсюджувався і на колишніх міліціонерів.

Із того часу заклики екс­правоохоронців не змінилися, бо влада не зробила нічого, щоб урегулювати це питання.

– Сьогодні я не отримую навіть дві тисячі гривень пенсії. Куди не звертався – все марно. Це при тому, що згідно нового закону «Про Національну поліцію», влада зобов’язана встановити надбавки і загалом змінити соціальний пакет. За цим законом нам повинні нараховувати значно вищі пенсії, ніж ми отримуємо, – розповів Володимир із Кіровограда.

Окрім цих вимог, правоохоронці також наполягають на звільненні Арсена Авакова, звинувачуючи його в бездіяльності. Крім того, чиновнику досі не можуть пробачити вчинку, коли на завершальному етапі реформування міліції в поліцію міністр дозволив собі опублікувати на адресу екс­міліціонерів неоднозначний пост у соцмережі, розмістивши  фотографію з міліцейською формою, обвитою траурною стрічкою з написом «Помним. Любим. Скорбим».

– Це як? Міністр внутрішніх справ нас не просто викреслив, а ще й поховав! Міліціонерів із усіх куточків країни це дуже образило. Виходить, за роки відданої праці ми заслуговуємо смерті? Цей жест, як мінімум, був неетичним з його боку, – говорить екс­силовик Сергій.

Кіровоградські міліціонери у відставці нагадали, що їхня акція довгострокова, а тому стоятимуть доти, доки влада не зверне на них увагу й не задовольнить їхні вимоги.

– Ми готові протестувати до того часу, поки вирішення нашого питання не зрушить із мертвої точки, – наголосив колишній силовик, один із організаторів акції Анатолій.

 

7046 7047

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото: Олена Карпенко



 

e-max.it: your social media marketing partner