Кіровоградські школярі-руфери врятували безхатькові життя (ФОТО, ВІДЕО)

,

7069Троє кіровоградських школярів, про екстремальне захоплення яких «КП» уже писала – вони місцеві відеоблогери, які підкорюють дахи будинків, забираються на мости, вантажні крани і досліджують катакомби – під час чергової такої прогулянки врятували чоловіка, який спав прямо на залізничній колії.

– Я зі своїми друзями – Максимом Скрипниченком і Артемом Жалдаком, – розповідає «КП» 15-річний Влад Гречка, – ішли знімати новий відеоблог близько шостої години вечора в неділю (11 грудня, – «КП»). Відео мало бути про колектори. Ми залізли в парку Пушкіна в один колектор, пройшлися під землею і вилізли через люк на вулиці Чміленка. Нам цього здалося мало і ми вирішили полізти ще в один колектор, де протікає невелика підземна річка Мотузянка біля заводу «Ельворті» (колишній «Червона зірка», – «КП»). Ми піднялися на арку по вулиці Колгоспній, мали пройти ще метрів 200 і спуститися в балку, у ще один колектор. Але дорогою ми побачили чоловіка, який лежав прямо на рейках.

Влад каже, чоловік був живим, але дуже п’яним. До того ж, мав проблеми з ногами – ходив із палицею.

– Ми намагалися його поставити на ноги, але він все одно падав, – продовжує Влад. – Оскільки чоловік сказав, що йому треба на залізничний вокзал (бо він бездомний і там живе), ми вирішили викликати патрульних, бо він сам не дійшов би, а ми його самі б теж не донесли. Не хотілося, щоб, коли нас не буде поруч, він знову впав на рейки. Ми б тоді були винними, що нікому не повідомили. Тому я подзвонив на «102», пояснив ситуацію, приїхали патрульні, за ними – швидка, бо в чоловіка була розсічена брова, очевидно, від падіння.

Безхатька, який представився Василем, забрала швидка, а хлопцям-рятівникам подякували патрульні.

– Ми досі шоковані, як нам вдалося опинитися в потрібний час і в потрібному місці. Хоч щось хороше зробили. Буквально за 20 хвилин після того, як ми відтягнули чоловіка, проїхав вантажний потяг. Якби не ми, його б уже не було на цьому світі, – додає руфер.

Попри те, що мама Влада – Людмила – зазвичай сварить сина за небезпечне захоплення руферством, цього разу зізналася «КП», що пишається його вчинком.

– Хоч я і часто проти того, що він лазить у небезпечних місцях, цього разу кажу, що він молодець. Часто люди просто проходять повз тих, хто потребує допомоги. А у цих дітей є відповідальність і людяність. Тому так, гордість за цей вчинок сина у мене є, – прокоментувала жінка.

 

e-max.it: your social media marketing partner