У Гайворонському районі жінка пішла вигуляти собаку і зникла безвісти

, Олена Сідорова

7731У селищі Завалля Гайворонського району більше тижня тому зникла 59-річна Руслана Злобіна. Після роботи жінка пішла вигуляти собаку, втім додому повернувся лише пес. Вісім днів пошуків не давали жодних результатів. Правоохоронці припускали, вона кудись поїхала. Проте саме в той день, коли «КП» готувала матеріал із закликом допомогти в пошуку, Руслану Злобіну знайшли. Мертвою.

Власне, з проханням допомогти у пошуках жінки, до «КП» звернувся її племінник Денис. Він розповів, що тітки немає восьмий день (розмова була 14 лютого – «КП»). Дуже просив, аби газета втрутилася, бо правоохоронці, нібито не надто активно ведуть пошуки.

Як розповіла «КП» донька Руслани – Наталя Плаксій, мама зникла минулого тижня у понеділок.

– Вона працює продавцем у магазині, – каже жінка. – Робочий день закінчується о 21:00. О 21:30 вона подзвонила мені, спитала, як справи. О 21:45 до неї дзвонила її співробітниця, але телефон уже був вимкнений. Досі так і не вмикався. На другий день, у вівторок, я пішла до неї додому, але мами не було. Подумала, вона кудись пішла, бо була вихідна. Ввечері ми її також не знайшли, у дворі бігав лише собака з повідком.

З того часу про Руслану Злобіну не було жодних відомостей. За словами доньки, у її квартирі нічого не зникло, не видно і щоб хтось зламував двері. Вдома залишився паспорт, пенсійне посвідчення, банківські картки.

– Більше ми її не бачили. Шукали спочатку власними силами. Але безрезультатно. Просто вийшла гуляти і щось із нею сталося або хтось із нею щось зробив. Конфліктів у мами ні з ким не було, з ранку до ночі працювала, ворогів не наживала, була небагатою. Селище невелике, усі один одного знають. Зі здоров’ям також проблем не було, у день зникнення скаржилася лише на підвищений тиск, – бідкається Наталія Плаксій.

У Гайворонському відділі поліції спочатку розповіли «КП», що пошук жінки триває, а буквально за кілька годин племінник повідомив про страшну знахідку.

– Жінку поки не знайшли, роботу проводимо, щодня звітуємо, – коментував старший інспектор майор поліції Євген Заєц. – Допитали сусідів і жителів, всього близько шести десятків осіб. Провели подвірний обхід, обійшли торгівельні точки і розважальні заклади... Деякі кажуть, що бачили її дорогою в бік Гайворона. Можливо, вона могла кудись поїхати. Працівники карного розшуку відправили запити, аби дослідити історію дзвінків з її телефону і, можливо, так удасться вирахувати місцезнаходження зниклої.

7732– Знайшли в центрі Завалля, в ямі поблизу покинутого будинку. Поліція вирахувала по телефону місцезнаходження людини, яка вкрала її телефон. Скоріше всього, це було вбивство, – сказав родич Руслани Злобіної телефоном.

У поліції страшну новину підтвердили. Правоохоронці заявили, що затримали 33-річного чоловіка.

За попередньою інформацією, той вимагав у жінки гроші, а коли не отримав бажаного, убив її.

– Тіло постраждалої знайшли лише через тиждень, оскільки у ніч убивства її замело снігом. Спочатку вдалося розшукати мобільний телефон жертви – вже у нового власника. Він купив його у тамтешнього жителя. Останній і потрапив під підозру у скоєнні злочину, – уточнив начальник Гайворонського відділу поліції Сергій Сірак.

Поліцейські встановили, того злощасного вечора жінку на вулиці перестрів чоловік. Спочатку він начебто попросив у неї цигарку, а потім став вимагати гроші. Оскільки ні того, ні іншого не отримав, дістав із кишені кухонного ножа й ударив ним кілька разів свою жертву. Коли та впала, забрав мобільний і пішов геть, викинувши знаряддя злочину.
e-max.it: your social media marketing partner