Селянам з Благовіщенського району повернули «віджаті» рейдерами землі

, КП

7552Після мітингів, перекриття доріг, паління шин та поїздки до Міністерства юстиції жителям Благовіщенського району, які стали жертвами рейдерів, повернули землі, реєстраторів позбавили ліцензії, а правоохоронці області відкрили кримінальне провадження одразу за кількома статтями.

– У нашої родини незаконно відібрали три паї. Землю мого чоловіка, мого двоюрідного брата і моєї тітки. Вона померла менше як півроку тому, а заповіт склала на моє ім’я. Але я ще навіть не встигла розпорядитися спадщиною, як її відібрали, – розповідає «КП» 49-річна жителька села Данилова Балка Наталія Шинкарук.

Жінка зізнається, вона, як і решта селян, боялася, що землі можуть не повернути, або в кращому випадку історія затягнеться на роки.

– Усі переживали. Як дізналися, то і сходки влаштовували, і дороги перекривали, і на обласну сесію приїжджали, скарги в Міністерство юстиції писали… На 9 лютого Мін’юст призначив розгляд нашої справи, тоді усі скарги об’єднали в одну. Ми не знали чого очікувати. Боялися, що реєстрацію не скасують. Готові були і до пікету, брали з собою плакати, але, на щастя, все минуло спокійно, нашу справу розглянули і скасували незаконну перереєстрацію. Землі вільні. Можемо самі розпоряджатися своїм майном, – каже Наталія Шинкарук.

Окрім цього, Міністерство юстиції позбавило ліцензії реєстраторів із Новоархангельського району, котрі незаконно позбавили права на землю жителів Благовіщенського району.

– Комісія Мін’юсту максимально оперативно розглянула скарги потерпілих і поновила законні права селян. Усі матеріали справи щодо реєстратора Наталії Гушлевської, Оксани Ніколаєнко та Оксани Береги спрямовані до правоохоронних органів. Сподіваюся, злочинці, які посягали на землю, понесуть справедливу відповідальність, – заявив заступник Міністра юстиції Павло Мороз.

 

7551

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Тим часом слідче управління Нацполіції в області відкрило кримінальне провадження, в тому числі за фактом підробки документів.

– Кримінальне провадження розпочато за кількома статтями. Працівники поліції працюють у посиленому режимі над розслідуванням цієї справи, – прокоментувала речник обласної поліції Віталіна Бевзенко.

Зокрема, кримінальне провадження відкрили за частиною 2 статті 364-1 Кримінального кодексу – зловживання пов­новаженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми, частиною 1 статті 365-2 Кримінального кодексу – зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги, та частиною 1 статті 366 Кримінального кодексу – службове підроблення.

 

Як повідомляла «КП», у Благовіщенському районі люди перекрили трасу і палили шини через рейдерів.

e-max.it: your social media marketing partner