У Компаніївці суд виселяє родину АТОвця з будинку

,

8075Халепа, в яку потрапила сім’я Назаренкових із Компаніївки, вочевидь вирішиться не скоро. А все почалося вісім років тому, коли банк запропонував родині заставлену хату. Ті саме шукали більші квадратні метри, бо стали прийомними батьками. Власником тієї застави був фермер Сергій Качинський. Будинок родині підійшов і Назаренкові пристали на пропозицію банку. Домовилися й зобов’язалися сплатити 25 тисяч доларів. Однак не змогли. Спочатку позначилися фінансові труднощі, потім служба чоловіка в АТО… Нині суд виселяє родину.

Дружина АТОвця Раїса Струтинська розповіла «КП», що до будинку переїхали вісім років тому. Це був вимушений крок, адже померла її сестра, тож двох небожів вирішили забрати до себе. Так до рідних двох дітей додалося ще стільки ж сестриних.

– Раніше ми жили в селі Червона Слобода Компаніївського району. Але через дітей вимушені були взяти цей будинок у Компаніївці, бо після смерті двоюрідної сестри забрали до своїх дітей її двох доньок. Нас стало більше, треба було просторіше житло, та й до школи тут ближче ходити дітям, – розповідає Раїса Струтинська.

Кілька років поспіль родина справно здійснювала виплати. Кажуть, загалом віддали понад 22 тисячі доларів.

– По 7-8 тисяч гривень щомісяця платити ми не змогли. Останній рік платили просто три тисячі гривень. Але там уже росли проценти і пеня… – констатує жінка.

– Ми підписали тристоронню поручительську угоду між банком, мною і Струтинською. Всі документи є і у родини, і в мене, – розповідає фермер Сергій Качинський. – На той момент за кредит треба було сплатити 25 тисяч доларів. От якби вони зразу заплатили ці кошти, то ця сума такою б і залишилася. Але ж банки не дають кредити просто так! Зрозуміло, за кілька років із процентами сума кредиту стала більшою. Вони зразу сплачували справно, а потім просто перестали платити. А мене і банк, і колектори почали трясти. Нарахували величезну пеню. Я кілька разів намагався домовитися з Раїсою і Русланом, пропонував сплатити пеню порівну, разів чотири їздили разом у банк, але вони вперлися, що більше не платитимуть і все. Я позичив гроші і сам закрив кредит. У підсумку і я, і родина стали заручниками банку. Проте, якщо ми не змогли домовитися самі, то хай усе вирішить суд…

Відтак чоловік звернувся до суду і виграв його – згідно з рішенням, родина АТОвця має виселитися з хати.

Втім подружжя вирішило поборотися за квадратні метри. Кажуть, окрім сплаченого кредиту, у будинок вклали чимало грошей – зробили ремонт, встановили вікна, облаштували відмостку, відремонтували дах, поставили паркан. Виходить, змушені будуть залишитися взагалі без даху над головою.

– Ми найняли адвоката, будемо домагатися, аби фермер повернув нам витрачені кошти, – заявляє Раїса Струтинська.

– Розумію, що Руслан був в АТО, я й сам волонтер, допомагав нашим хлопцям на сході. Але в цій ситуації потрібно поставити крапку. Вперше в житті я втрапив у таку історію. Хотів як краще, а вийшло… – зазначив насамкінець Сергій Качинський.
e-max.it: your social media marketing partner