У Благовіщенському районі екс-працівники сортодослідної станції блокуватимуть сільськогосподарські роботи

,

8237Колишні працівники сортодослідної станції з Новоселиці Благовіщенського району знову вимушені вдатися до акцій протесту. У 2015 люди кілька разів перекривали автобан і зрештою домоглися обіцянки урядовців про розпаювання земель держпідприємства «Центр сертифікації та експертизи рослин». Тоді чиновник із профільного міністерства обіцяв за два тижні владнати питання, лиш би мітингувальники розблокували трасу. Однак час минув, а проблема так і залишається невирішеною. Нині селяни заявили, що 27 березня розпочинають чергову безстрокову акцію протесту – блокуватимуть весняно-польові роботи на землях підприємства.

– Тричі їздила на прийом до міністра і жодного разу в нього не знайшлося хвилини, аби мене почути й відповісти, чому досі наше земельне питання не вирішене, – розповідає голова ініціативної групи Марія Бондар. – Ми виконали попередні вимоги, які нам висували, щоб розпаювати землю: отримали кадастрові номери на кожну земельну ділянку, все оплатили, але на тому діло й зупинилися. Ніхто землю ні роздержавлює, ні розпайовує і нам не наділяє. Коли це станеться­ – невідомо. Ми більше чекати не хочемо!

Жінка каже, через таку зневіру односельці зважилися 27 березня перекрити вихід сільськогосподарської техніки на поля.

– Ми не випустимо техніку в поле. Розуміємо, що нині пора гаряча, бо один день рік годує, але вимушені йти на цей крок, – пояснює Марія Бондар.

Страйкарі вимагають, аби до них приїхали представники міністерства і ДП «Центр сертифікації та експертизи рослин», щоб завершити роздержавлення і розпаювання частини сільськогосподарських земель між працюючими і пенсіонерами.

– Якщо до нас ніхто не приїде і не видасть наказ розпаювати землю, будемо звертатися в Генеральну прокуратуру, хай вони розбираються, – попереджає голова ініціативної групи.

Нагадаємо, два роки тому Міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко заявив, що землі державних підприємств підлягають
e-max.it: your social media marketing partner