У Кіровограді відбулася загальноміська руханка заради ВІЛ-позитивних

,

8423Кількасот кіровоградців учора долучилися до загальноміської руханки, яку влаштувало обласне відділення всеукраїнської мережі людей, які живуть із ВІЛ. Цьогоріч головним меседжем зарядки організатори оголосили необхідність толерантного ставлення до «позитивних» людей. Провів руханку гравець футбольного клубу «Зірка», майстер спорту з футболу Владислав Лупашко.

Зарядитися енергією і продемонструвати свою толерантність до ВІЛ-позитивних прийшли студенти, посадовці, чиновники, волонтери, активісти і журналісти. «КП» також долучилася до соціально важливої акції.

– «КП» завжди бере участь у соціальних проектах і сама нерідко є ініціатором таких, адже журналісти мають не тільки формувати громадську думку, а й самі бути активними учасниками суспільних процесів, – коментує головний редактор Любов Попович. – Такі акції надзвичайно важливі. «КП» неодноразово розповідала часто трагічні історії про людей із позитивним статусом. Ось буквально нещодавно писали, як батьки зреклися доньки через ВІЛ. Ми живемо у 21 столітті, зараз маса інформації і начебто має бути розуміння, що позитивний статус – це не чума і не проказа… Нинішня акція – насамперед просвітницька. І добре, що до неї долучилося багато молоді. Значить, нові покоління будуть формувати вже інше ставлення до людей із ВІЛ.

Організатори кажуть, цьогоріч обласне відділення всеукраїнської мережі ЛЖВ спрямувало більше мільйона гривень на зупинення епідемії ВІЛ/СНІД у Кіровограді. Загалом на обліку в регіональному СНІД-центрі перебуває 976 ВІЛ-позитивних кіровоградців. В області – 2590 осіб.

– Ми щиро вдячні всім – спортсменам, медикам, поліцейським, громадським активістам, журналістам, депутатам, посадовцям за те, що долучилися до нашої акції. Таким чином більше 250 жителів міста заявили про свою толерантність до ВІЛ-позитивних осіб, – говорить ініціатор загальноміської зарядки, pr-менеджер обласного відділення всеукраїнської мережі ЛЖВ Вікторія Семененко і додає, крім соціального меседжу, ранкова руханка додала кожному учасникові здоров’я, а також зарядила гарним настроєм і бадьорістю на весь день.

 

Фото: Олександр Козловський

 

8424

e-max.it: your social media marketing partner