Особливі діти з Кіровоградщини здобули перемогу на міжнародному пісенному фестивалі

,

8804Два призових місця здобули Софія Михайленко з Кіровограда і Вероніка Чорна з Олександрії на міжнародному пісенному фестивалі-конкурсі для дітей і молоді з обмеженими можливостями «Золотий птах», який відбувся у Вінниці.

– Фестиваль став справж­нім святом музичного мистецтва. Це вже традиційний пісенний конкурс, який цьогоріч був ще й міжнародним. Крім дітей із України, участь у ньому взяли представники Польщі, – говорить наставниця дівчат, керівник обласного осередку громадської організації «Народна академія творчості дітей-інвалідів» Ельміра Небесна. – Перше місце здобула Софійка Михайленко, друге – Вероніка Чорна. Дівчатка дуже щасливі. Учасники з інших областей навіть трохи образилися, мовляв, другий рік поспіль у фестивалі перемагають діти з Кіровоградської області. Але ми їхали за перемогою, готувалися до змагань дуже серйозно, тож і маємо результат.

Сама Софійка неабияк радіє своїм здобуткам. Каже, готувалася до перемоги кілька років поспіль.

– Я не вперше беру участь у фестивалі «Золотий птах». Торік теж виступала, але ніякого місця не виборола, тож для мене перемога – це велика радість і приємна несподіванка, тим більше, що цього року фестиваль став міжнародним, – ділиться юна співачка. – Я виконувала патріотичну пісню «Любіть Україну» і відчувала себе справжньою артисткою. Враження від конкурсу залишилися найсвітліші і найприємніші.

За перше місце Софію Михайленко запросили на фестиваль до Польщі. Проте дівчинка туди не потрапить – влітку їй робитимуть операцію. Тож до Чехочинек поїде Вероніка.

– Ми давно товаришуємо і для Вероніки це буде гарний подарунок. Я за неї дуже радію. Але вірю, що і моя мрія теж колись обов’язково збудеться, – зізнається переможниця.

– Донька дуже рада, що поїде до Польщі, покаже себе за межа­ми нашої країни, подивитися, як живуть тамтешні діти, – радіє успіхам Вероніки її мама Світлана. – Протягом двох років щодня Вероніка займається вокалом. Незважаючи на фізичні особ­ливості, вона навчається у ліцеї разом із іншими дітками і відчуває себе повноцінною дитиною.

– Завдання Народної академії творчості дітей-інвалідів і полягає в тому, аби підтримати талановитих дітей із обмеженими можливостями, допомогти їм здійснити їхні мрії, – підкреслює Ельміра Небесна і зауважує, з таким прагненням і натхненням у них попереду ще чимало перемог.



e-max.it: your social media marketing partner