У Новоукраїнці патрульні на пішохідному переході збили хлопця

, Олена Сідорова

8821У Новоукраїнці працівники патрульно-постової служби на черговій машині збили 24-річного Романа Геруса,­ який переходив дорогу по «зебрі». Нині хлопець знаходиться в лікарні, а слідство розбирається в деталях аварії.

За словами родичів, подія сталася біля супермаркету «Максима» 8 квітня близько десятої вечора. Хлопець намагався перейти дорогу по пішохідному переходу. Як раптом на нього наїхала автівка. Романа у важкому стані госпіталізували.

– Спочатку Рома був у реанімації, зараз його перевели в нейрохірургічне відділення, – розповідає «КП» мама постраждалого – Олена Герус. – Його стан трохи покращився, але реабілітація внаслідок черепно-мозкової травми буде тривалою. Також є перелом ноги. Але зараз пріоритет лікування – голова. Взагалі Рома за характером – дуже добра людина, добродушний, чуйний, грубого слова нікому ніколи не сказав… Торік у листопаді прийшов із армії. Але від того, який він, не залежить ситуація, що склалася. Сподіваємося, все буде добре.

Деталі аварії родичі розповісти не можуть, оскільки і самі достеменно не знають, що трапилося того вечора.

– На час досудового розслідування ми не можемо нічого сказати. Скільки їх у машині було, хто, як це сталося – сказати не можу. У нас є адвокат, який контролює усі процеси, – додала жінка.

У Нацполіції області «КП» уточнили, що інформацію про випадок внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України – порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого або заподія­ло тяжке тілесне ушкодження.

У мерії «КП» зазначили, що нині у місті збирають матеріа­льну допомогу на лікування Романа.

– Про цю ситуацію я в курсі. На тій ділянці дороги є пішохідний перехід, там є освітлення. Чому так сталося – з’ясовує слідство. Матеріальну допомогу для родини у місті, знаю, збирають. Деталей, нюансів аварії, позиції обох сторін мені не відомі, – уточнив міський голова Новоукраїнки Олександр Корінний.

Допомогти можна, перерахувавши кошти на картку «Приватбанку»: 4149 4996 4201 6529 (Герус Юлія Олександрівна).

e-max.it: your social media marketing partner