Олександр Ткаченко з Малої Виски продовжує боротися з недугою і дякує усім за підтримку

,

9603Про Олександра Ткаченка з Малої Виски «КП» писала у січні. Газета кинула клич про допомогу, адже чоловікові діагностували автоімунний цироз печінки і врятувати життя могла лише повна пересадка органу. Операцію погодилися зробити лікарі у сусідній Білорусі, проте за неї треба було сплатити 137 тисяч доларів. Тоді дружина і троє доньок благали всіх про допомогу, адже родина таких грошей не мала. Як сьогодні почуває себе чоловік, чи вдалося зробити операцію, «КП» запитала у дружини Сашка – Олени.

– Дуже дякуємо всім, хто відгукнувся тоді і нам допоміг. Ви навіть не уявляєте, скільки людей телефонували, підтримували, радили, допомагали грішми. А скільки бабусь телефонували і казали, доню, заварюй таку траву, давай йому такий настій… Ця моральна підтримка, добрі слова більше зміцнили дух і віру в одужання, ніж матеріальна допомога, – розповідає «КП» Олена.

Жінка каже, чоловіка поки не оперували. Олександр продовжує лікування вдома і в столичному медзакладі.

– У Сашка дуже складна форма цирозу – автоімунна. Пересаджувати орган у такому стані організму не можна, бо він просто може не прижитися. Треба зупинити цей процес, а потім уже оперувати, – пояснює Олена і додає, чоловік проходить необхідне лікування і обстеження у Малій Висці та у Києві. – Лікарі констатують, що процес руйнування печінки зупинився і це вже добре, але до стану, коли можна буде оперувати, ще багато часу.

Кошти, які зібрали небайдужі люди, родина витратила на лікування. Від операції Олександр не відмовився, тож на це знову потрібно буде збирати гроші.

Ткаченки сподіваються, що Сашкові допоможе держава, адже він стоїть у черзі спеціальної програми Міністерства охорони здоров’я на виділення коштів на операцію.

– Утім, коли її можна буде зробити, поки говорити зарано. Зараз важливо лікуватися і дотримуватися суворої дієти, – зауважує жінка.

Нагадаємо, Олександр Ткаченко працював секретарем Маловисківської міської ради і вразив своєю історією, адже професію лікаря-гінеколога спочатку змінив на майстра меблів, а потім пішов у депутати.

фото: архів «КП»
e-max.it: your social media marketing partner