Долар по 27, табу на кредити і багато роботи. Що обіцяє рік Білого Щура?

,

10048Багато людей із побоюванням чекали на 2020 рік, адже він – високосний. Символом Нового року є Білий Металевий Щур. Що чекати від нього, кому варто бути вкрай обережним і уважним та як уникнути неприємностей у різних сферах життя? Прогнозами «КП» поцікавилася в економіста, астропсихолога і таролога.

Олександр Тертиця

кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету Кропивницького Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті

– Економіка України зросте в 2020 році на 4,4%, що вище всіх раніше озвучених прогнозів від Національного банку України. В першу чергу це станеться завдяки високому росту споживання, коли інфляція істотно нижче зростання доходів, а також інвестицій, які зростуть як за рахунок збільшення притоку іноземних інвестицій (прогнозовано до 3,5 мільярда гривень), так і активізації інвестування, пов’язаної із закінченням виборчих процесів, а також запуском ринку землі – пояснює свої розрахунки Олександр Тертиця і наголошує, курс національної валюти зараз дуже викривлений, утім економісти вбачають правильні, але поки недостатні дії з боку Національного банку, продовження яких виводитиме його в цільовий діапазон.

Економіст наголошує, у цьому зацікавлене також Міністерство фінансів, у якого через низький курс може знову сформуватися великий дефіцит бюджету. В цілому наша оцінка – середній курс 25,8 за підсумками 2020 року і виведення його в діапазон 27 гривень на кінець 2020 року.

– У той же час, якщо Національний банк продовжуватиме політику зміцнення курсу, то він задавить зростання економіки, а також сформує розбалансування державних фінансів до зростання дефіциту бюджету вище 3% ВВП. Споживчу інфляцію прогнозуємо на рівні 7%. І хоча економісти песимістично налаштовані на здатність різних груп впливу
діяти злагоджено в 2020 році в економічній сфері, все ж сподіває­­мося, що президент ще має шанс змінити вектор економічного розвитку, – наголошує Олександр Тертиця.

 



Олена Осіпенко

доктор астропсихології й інтегративної психології, завідувачка кафедри астропсихології Європейського інституту досліджень і освіти

– Цього року кожній людині випаде шанс поліпшити свої матеріальні і життєві умови. У рік Щура до грошей потрібно ставитися дбайливо і побудувати весь рік за принципом наполегливої праці й економії. Не бажано брати кредити, бо Щур не любить давати в борг, береже свої гроші і не хоче з ними розлучатися. В цілому для 2020 року властиві ощадливість, накопичення багатства і благополуччя, – передбачає Олена Осіпенко.

За прогнозами астропсихолога, рік буде сприятливим для реалізації будь-яких проектів по бізнесу, тому, маючи досить працьовитості і старанності, можна розбагатіти. Взагалі, в цьому році на перший план вийдуть гроші і фінанси і люди спантеличать саме своїм матеріальним благополуччям. Заради фінансової стабільності багато хто стане працювати ще старанніше і навіть намагатимуться обзавестися додатковим заробітком.

– У любовному плані рік Пацюка може стати чудовим майданчиком для пошуку другої половинки і особлива удача буде на боці самотніх сердець. Якщо в цьому році зробити рішучий крок назустріч любові, то вона неодмінно виявиться взаємною, – каже Ольга Осіпенко.

 



Юлія Вовчук
таролог, майстер передбачень за картами Таро

– Основною тенденцією 2020 року буде впевненість у власних силах. Настає період життєвого благополуччя і процвітання, реалізації запланованого, але впевнений рух до нових цілей триває, – пояснює таролог.

Карти Таро кажуть, протягом цього року багатьох очікує хороший фінансовий добробут і отримання легкого прибутку. Крім того, відбудуться приємні зміни в побутовій сфері. Наприклад, проведення хорошого ремонту в квартирі. Причому він зробиться дуже легко і швидко. А декому передбачається приємна відпустка далеко від дому.

В сфері здоров’я буде багато перепадів настрою та й взагалі рік передбачається складним у плані фізичного здоров’я. Найбільше цього року люди страждатимуть від нестійкої емоційності – перепадів настрою, схильності перебільшувати труднощі, які зваляться на них, песимізму… А це прямий шлях до стресу, який може проявлятися в нічному безсонні, апатії, надмірній замкненості. Також потрібно звернути увагу на те, що рік буде високосним і цим явищем ускладнюється його енергетика, тому людям, які звертатимуться в лікарні, бажано виконувати всі настанови лікаря, а тим, кого нічого не турбує – зробити плановий медогляд.

– У багатьох справах буде позитивна динаміка, отримання відчутних результатів від докладених зусиль. Але при цьому треба бути прихильним своїм принципам, які теж мають бути адекватними і позитивними. Матеріальних проблем цього року, ймовірно, не передбача­­ється. А ті, що все-таки стануться, не принесуть особливих тривог і турбот. Річ у тому, що у багатьох буде чудове чуття, з одного боку, на фінансові каверзи, а з іншого – на вдалі вкладення і придбання. Джерел отримання грошей виявиться теж не так уже й мало. Причому вони будуть як очікуваними, так і несподіваними. Наприклад, можуть раптом дати премію, або старий боржник вирішить віддати борг. Проте слід пам’ятати, що фінансову удачу можна і злякати. Щоб цього не сталося, не перетворюйтеся на егоїста, який готовий заради грошей переступити через усе, –
каже таролог і додає, для тих людей, які у стосунках, можливо, виникнуть труднощі із взаєморозумінням. Ви поглянете один на одного абсолютно по-новому. Не факт, що такі зміни відбудуться легко і без проблем. Але дорогі люди у результаті залишаться поряд. Стосунки, які не мають серйозного підгрунтя, врешті-решт зійдуть нанівець. З цього приводу не варто переживати, бо це перевірить їх на міцність і виявить безперспективність на майбутнє.

Юлія Вовчук також передбачає у 2020 році велику ймовірність юридичного оформлення шлюбу чи розлучення.

Для тих, хто ще не зустрів другу половинку, рік прогнозує переміни в особистому житті.

У новому році в багатьох людей виникне незадоволення своїм життям, доведеться займатися нудними, рутинними справами.

– Карти Таро радять не хандрити тим, хто ніяк не може знайти нову роботу, прийняти рішення про зміну місця роботи та зробити що-небудь позитивне або спробувати себе в нових справах. Не бійтеся ризикувати, цей ризик буде виправданим і ваше життя зміниться на краще, – запевнила майстриня із передбачень.

 

текст: Олена Павлюк і Аміна Клюй

фото: ілюстрація

e-max.it: your social media marketing partner