Наступного тижня Кіровоград можуть перейменувати

,

4711Кіровоградська міськрада збереться на позачергове засідання, щоб прискорити процес перейменування Кіровограда. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook написав юрист і правозахисник Ярослав Турчин.

За його словами, чергова сесія Кіровоградської міськради запланована на 3 червня, а ВР розглядатиме це питання 26 травня.

«Депутати не встигнуть розглянути це питання на черговій сесії. Тому вважаю, що депутати можуть розглянути це питання на позачерговій сесії», – написав Турчин.

«Зі свого боку зазначу, що ні я особисто, ні моя громадська організація, ні політична сила, з якою я пов'язаний, не претендуємо на цю ідею і ініціативу збору підписів, тому її можуть використовувати всі жителі міста Кіровограда та депутати незалежно від політичних гасел та кольорів партій», – заявив Турчин.

 


Як повідомляла «КП», спікер ВР Андрій Парубій заявив, що до 26 травня декомунізація в Україні буде завершена.

Нагадаємо, що 12 травня питання перейменування Кіровограда вже піднімалося в ВР. Профільний комітет Ради рекомендував перейменування міста в Кропивницький. Однак, більше 80% городян не були згодні з цим рішенням.

Тим часом під стінами Верховної ради мітингували противники назви Кропивницький.

Як писала «КП», 18 квітня КМІС і Соціологічна група «Рейтинг» презентували результати соціологічного дослідження на тему перейменування Кіровограда.

Згідно з даними соціологів, переважна більшість населення Кіровограда – 82% – проти перейменування Кіровограда на Кропивницький.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner