Депутата з Кіровоградщини, який морив сина голодом, можуть ув’язнити довічно

,

05568Прокуратура перекваліфікувала статтю обвинувачення депутата Новоукраїнської районної ради Олександра Мольченка. Про це CBN стало відомо з власних джерел у правоохоронних органах.

Тепер Мольченка офіційно підозрюють у «незакінченому замаху на умисне вбивство малолітньої дитини, вчиненому з особливою жорстокістю, за попередньою змовою групою осіб» (частина 3 статті 15, пункти 2, 4, 12 частини 2 статті 115, частина 1 статті 296 Кримінального кодексу України). Санкція – позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Слідство стверджує: Мольченко підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.

У прес-службі прокуратури області підтвердили інформацію про перекваліфікацію статті, на підставі сукупності зібраних під час досудового розслідування доказів. Підозру вручили вчора, 30 січня.

Раніше Мольченка обвинувачували у злісному невиконанні батьківських обов’язків. Санкція статті передбачала від двох до п’яти років обмеження волі чи позбавлення її на такий же термін.


06546Нагадаємо, у серпні 2018 року з сім’ї Олександра та Наталії Мольченків вилучили всіх дітей – першого з вагою сім кілограмів замість 16 орган опіки забрав чотирирічного Владислава, а за кілька тижнів – його сестричок – Єву, Юлю і Сашу. Всі діти мали дефіцит ваги.

11 вересня Новоукраїнський районний суд обрав Мольченку запобіжний захід – два місяці цілодобового домашнього арешту. CBN повідомляв, що Олександр Мольченко регулярно порушує умови перебування під домашнім арештом. Суд вирішив замінити йому запобіжний захід із домашнього арешту на тримання під вартою.

Захист депутата подавав апеляцію, але її відхилили.

6 листопада суд позбавив подружжя Мольченків батьківських прав відносно Владислава.

Нині Олександр Мольченко знаходиться в СІЗО – йому подовжили термін перебування під вартою.

e-max.it: your social media marketing partner