Кіровоградців запрошують долучитися до «Громадського бюджету»

, КП

8571У Кіровоградській міській раді вже вдруге стартує прийом проектів для участі у програмі «Громадський бюджет» сьогодні, 15 серпня, повідомив начальник управління економіки міськради Андрій Паливода. Програма передбачає фінансування з міського бюджету ідей з розвитку міста.

– Від сьогодні стартує прийом проектів на 2018 рік, який триватиме до 14 вересня. Подати проекти можна двома способами – за допомогою спеціальної форми в електронній системі «Єдина система громадських ініціатив» або у паперовому вигляді через відділ по роботі зі зверненнями громадян міської ради, – розповідає Андрій Паливода.


Цього року координаційна рада внесла деякі зміни до умов конкурсу.


– У цьому році у нас збільшилася кількість категорій. Окрім великих і малих проектів, тепер з’явилася категорія «соціальні» – проекти, які спрямовані на покращення умов життєдіяльності людей з інвалідністю, – продовжує Паливода.


На фінансування проектів у цьому році передбачено п'ять мільйонів гривень.


– На реалізацію минулих проектів виділили три мільйони гривень. Цього разу сума більша. На малі проекти передбачено до 150 тисяч гривень, це 40% від загального бюджету, на великі – від 150 тисяч до одного мільйона гривень, це 50% і на соціальні – виділяється 10% від загального бюджету, – уточнив Паливода.


Голосування триватиме з 30 жовтня по 10 листопада. Проголосувати можна буде в електронній системі «Єдина система громадських ініціатив» або заповнивши паперовий бланк у Центрі надання адміністративних послуг.


Переможців оголосять 26 листопада.


Нагадаємо, торік у міській раді вперше запровадили «Громадський бюджет». Кожен житель Кіровограда, навіть якщо він не зареєстрований у місті, якому виповнилося 16 років, може розробити власний проект розвитку міста.


Торік у програмі «Громадський бюджет» зареєстрували 96 проектів, з яких 42 великих і 54 малих. Перемогу здобули один великий і 22 малих проекти. Реалізують їх у цьому році.

e-max.it: your social media marketing partner