«Легалайф-Україна» готується взяти участь у міжнародній конференції зі СНІДу в Нідерландах

, Олена Сідорова

00310Всеукраїнська благодійна організація «Легалайф-Україна» готується взяти участь у міжнародній конференції зі СНІДу, яка відбудеться в Амстердамі (Нідерланди) в липні 2018 року.

Нині у рамках підготовки до участі в заході активісти «Легалайф-Україна» проводять дослідження серед секс-працівників для виявлення бар’єрів, якості послуг і потреб. Робота вже на фінальній стадії.

«Ми, як і інші європейські організації, бачимо, що необхідно змінювати підходи. Наприклад, у програмах профілактики необхідно використовувати поєднання заходів громадської охорони здоров’я, які довели свою ефективність. Необхідно збільшувати доступ до лікування, оскільки лікування та раннє лікування покращують результати терапії пацієнта і запобігають подальшій передачі інфекції. Тому країнам слід збільшувати обсяги тестування і пропонувати лікування при діагностиці, а також усувати перешкоди для тестування. Урядам слід усунути політичні, правові та нормативні перешкоди, що обмежують доступ до медичних послуг для представників спільнот, найбільш уразливих ВІЛ (люди, що живуть з ВІЛ; геї і інші чоловіки, які практикують секс із чоловіками; люди, що вживають наркотики; мігранти; секс-працівники; транс люди; ув’язненні)», – наголошують у ВБО «Легалайф-Україна».

Крім того, переконані активісти, ліки повинні бути доступними – необхідно знижувати ціни на медикаменти, адже це серйозна перешкода для реалізації протоколів лікування та стратегій комплексної профілактики в світі.

Для того, щоб з мінімальними витратами і в короткі терміни зупинити поширення ВІЛ, необхідно вкладати ресурси у розвиток громад.

Довідково: XXII Міжнародна конференція зі СНІДу (AIDS2018) в Амстердамі буде проходити 23-27 липня 2018 року і, як очікується, збере близько 18 000 учасників з усього світу.

Нагадаємо, представниці Всеукраїнської благодійної організації «Легалайф-Україна» Наталя Ісаєва і Наталя Дорофєєва відвідали в Амстердамі зустріч організацій секс-робітниць з десяти країн світу, яку у червні цього року організувала громадська організація «Aidsfonds» у рамках програми PITCH.

Як писала «КП», «Легалайф-Україна» є партнером нідерландської громадської організації «Aidsfonds» у програмі PITCH – партнерство заради натхнення, трансформації та об’єднання відповіді на епідемію ВІЛ/СНІДу. Основна ціль проекту – пошук виходів і рішень, як припинити епідемію ВІЛ/СНІДу в країнах, де вона найбільш розповсюджена.

Джерело: «Легалайф-Україна»
e-max.it: your social media marketing partner