Завтра у Кіровограді презентують історії важкохворих у збірці «Парасолька»

, КП

4115У Кіровоградському обласному художньому музеї обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД» презентує збірку соціальних історій «Парасолька» завтра, 19 жовтня.

Головна мета видання – привернути увагу до проблем у паліативній допомозі. У книжечці зібрані історії про людей з тяжкими хворобами. Серед авторів проекту – лікарі, журналісти, громадські активісти.

– За допомогою літератури ми будемо говорити на гостру соціальну тему. У збірці автори розповідають про боротьбу за життя, відсутність і важливість психологічної та моральної підтримки, проблеми із призначенням знеболення. Запрошуємо приєднатися на презентацію всіх, кому не байдужа ця складна тема! – розповідає куратор збірки соціальних історій «Парасолька» Вікторія Семененко.


Як повідомляла «КП», збірка складається з десяти розповідей. Усі твори об’єднані у збірці під назвою «Парасолька» – всесвітній символ паліативної допомоги.


Під час презентації автори розкажуть, як готували тексти, як познайомилися із терміном «паліативна допомога», наскільки важливо його розуміти зараз і робити все можливе для надання якісної підтримки паліативним пацієнтам.


Збірку можна буде придбати за 35 гривень, усі зібрані гроші передадуть на допомогу важкохворим дітям Кіровоградщини.


Втім організатори зауважують, що 35 гривень – це символічна вартість. Якщо у когось є бажання і можливість, можуть придбати збірку дорожче.

 

Нагадаємо, близько півсотні кіровоградців долучилися до флешмобу «КапелюхаНаВуха»

e-max.it: your social media marketing partner