У Кіровоградській міськраді погодилися встановити пам'ятник Каштану на розі Шевченка і Перспективної

, КП

9037Міська топонімічна комісія при виконкомі Кіровоградської міської ради погодила розміщення малої архітектурної форми собаці Каштану на розі вулиць Шевченка і Великої Перспективної, про що «КП» просила в електронній петиції.

«Топонімічна комісія погодила розміщення пам'ятника на розі вулиць Шевченка і Великої Перспективної. Я безмежно щаслива, що у нас в союзниках Віталій Кривенко – Заслужений архітектор України! Поки залишається справа за підготовкою макета. Але тепер уже все буде швидше. Я вірю», – написала у соцмережі директор «Кіровоградської правди» Олена Данилишин.


Нагадаємо, 6 липня постійна комісія міської ради з питань охорони здоров’я, освіти, культури, молоді і спорту та соціальної політики підтримала електронну петицію, в якій «КП» просила дати дозвіл на встановлення пам’ятника негласному символові міста, почесному «собачому» громадянину – псу Каштану.


Втім тоді депутати наполягали на зміні місця встановлення.


Олена Данилишин запропонувала, як альтернативний варіант, встановити малу архітектурну форму на площі Героїв майдану.


Як писала «КП», петиція менше ніж за місяць набрала необхідну кількість підписів. Її підтримали, зокрема, відомі у Кіровограді люди, серед яких очільниця обласної торгово-промислової палати Ірина Саєнко, екс-прокурор області Сергій Жолонко, галерист Микола Цуканов, народний депутат Костянтин Яриніч, а також журналісти й громадські діячі.


Нагадаємо, 18 травня Каштана не стало. У цей же день стартував збір підписів під петицією.

e-max.it: your social media marketing partner