Екс-міліціонери з Кіровоградщини мітингують під Кабміном

, Олена Сідорова

01490Колишні правоохоронці з Кіровоградщини під Кабінетом міністрів вимагають перерахунку пенсій сьогодні, 22 листопада, повідомив «КП» голова комітету Координаційної ради ветеранських організацій Кіровоградської області, полковник міліції Микола Швець.

За його словами, нині у Києві знаходяться 15 екс-міліціонерів із Кіровоградщини.

– Над нами просто знущаються! Жодної нашої вимоги не виконали. Посилають усіх у суди. Ми вже терпіти не можемо, – наголосив Микола Швець.

У Києві зібралося близько тисячі мітингувальників. Деякі тримають у руках прапори України та прапори Спілки офіцерів України і ветеранів правоохоронних органів.

Вони вимагають провести перерахунок пенсій колишнім міліціонерам і прирівняти їх до нинішніх виплат поліцейським.

Нагадаємо, у квітні 2016 року більше двох сотень працівників МВД з усієї області оголошували безстрокову акцію протесту. Вони вимагали повернути їм надбавки за оперативно-розшукову діяльність, яку отримують їхні колеги з усіх областей України, але не отримують ті, хто працював на Кіровоградщині, перерахувати пенсії. Друга вимога – щоб Закон «Про Національну поліцію», відповідно, і всі гарантовані ним виплати та соціальні гарантії, розповсюджувався і на колишніх міліціонерів.

Акцію вони повторили у грудні 2016 року.

e-max.it: your social media marketing partner