Долинська мерія проситиме райдержадміністрацію утримувати міські дитсадки

, КП

02684Мерія Долинської має намір клопотати перед райдержадміністрацією взяти у комунальну власність району дитячі садки міста у другому півріччі цього року, йдеться на сайті органу самоврядування.

«(…)міська влада звернулась до голови Долинської райдержадміністрації з проханням збільшення дотації на утримання КДНЗ в сумі 2788,6 тисячі гривень, у разі негативної відповіді буде розглядатися, в тому числі як один із варіантів, передача дитячих садочків у другому півріччі 2018 року в комунальну власність району для повного утримання», – повідомляють у мерії.


Як прокоментував «КП» очільник району Сергій Омельченко, районна влада збільшити суму дотації не може, адже розподіл відбувається на всіх і у процентному співвідношенні.


Разом із тим, голова Долинської райдержадміністрації наголосив, що дитячі садки готовий взяти на баланс району.


– Ми не можемо збільшити дотацію. Тому що до всіх підхід один. У формулі розрахунку в процентному відношенні розподіляємо цю дотацію абсолютно всім територіям. Це ж не ідеться тільки про міські садочки. Усі в рівних умовах, підхід однаковий, – пояснив посадовець. – Якщо Долинська міська рада виявить бажання передавати нам дитсадки, то будемо розглядати це питання і приймати заклади. Але усі чотири, не по одному. Комплексно!

 

Нагадаємо, міська влада Долинської має намір оптимізувати один із чотирьох дитячих садків. Батьків вихованців таке рішення обурює. Кажуть, це єдиний дошкільний заклад на околиці міста. До інших необхідно добиратися, а відповідного транспорту немає.

Нині питання на особистому контролі тримає очільник області Сергій Кузьменко.

 

 

e-max.it: your social media marketing partner