Через отруєння дітей у бобринецькому дитсадку відкрили кримінальне провадження

, Олена Сідорова

02840За фактом отруєння вихованців бобринецького дитсадка «Сонечко» відкрили кримінальне провадження, повідомляють у Держпродспоживслужбі області.

Фахівці Держпродспоживслужби в області направили результати розслідування із виявленими порушеннями до правоохоронних органів.

Нині проводять розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України – порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням.

Виконання плану заходів із покращення санітарно-технічного стану в дитсадку залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області.

Як писала «КП», вісьмох вихованців дитсадка госпіталізували до інфекційного відділення центральної районної лікарні з симптомами гострої кишкової інфекції.

Результати розслідування показали, що причинами виникнення захворювання у вихованців стало порушення вимог ранкового прийому до закладу, недостатня кількість дезінфікуючих засобів, допуск до роботи працівників із порушенням термінів проходження профілактичного медичного огляду, не проводилася дезінфекція приміщень закладу. Фахівці також виявили ряд порушень на харчоблоці, у веденні обліково-звітної документації з організації харчування, під час приймання продуктів харчування та продовольчої сировини, які надходять до закладу, не в повному обсязі контролюється їхня безпечність та якість.
e-max.it: your social media marketing partner